Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

10 redenen om (nog) geen haartransplantatie te doen

 Alle blogartikelen van Hans J.Diks mogen gratis worden overgenomen mits onder vermelding van Bron: www.haarproblemen.nl

logo-haarproblemen

Eerlijk en onafhankelijk

10 redenen om (nog) geen haartransplantatie te doen

Om er goed uit te zien wordt er momenteel steeds meer geld uitgegeven. Je zou denken dat iedereen met haaruitval een haartransplantatie overweegt.  De werkelijkheid is echter dat er vele mensen zijn voor wie een haartransplantatie niet het juiste antwoord is. Hierbij 10 redenen om geen haartransplantatie te doen.

1. Vrouwen

Voor mij de belangrijkste reden voor vrouwen om geen haartransplantatie te overwegen is het haaruitval-patroon. Het patroon is namelijk totaal anders dan bij mannen. Als het een klein kaal plekje betreft, of alleen een opvulling achter de haarlijn is er geen probleem maar over het algemeen is de haaruitval bij vrouwen diffuus over het hele bovenhoofd. Er is nooit genoeg donorhaar om dit allemaal aan te vullen. Je maakt dan dus dun haar een beetje dikker. Dat is niet waar vrouwen op zichten te wachten.

female-hair-loss

een diffuse haaruitval bij vrouwen

2. Je kan het niet betalen

Helaas is het zo dat een haartransplantatie niet wordt vergoed door de zorgverzekeraars. Je moet dus zelf betalen. Als je te kort bij kas zit voor een behoorlijke haartransplantatie is het beter te wachten tot je het wel kan betalen. Ik weet wel dat dit makkelijk gezegd is maar er zijn meer (belangrijker?) zaken in het leven.

3. Je hebt er (nog) geen nodig.

Veel mensen denken al bij de eerste tekenen van haaruitval aan een haartransplantatie zonder te overwegen of er meer mogelijkheden zijn om in een vroeg stadium het gevecht met de haaruitval aan te gaan.  Waarom geef je eerst de medisch erkende producten geen kans? Ik denk hierbij aan Minoxidil, Finasteride (alleen voor mannen) en Low Level Laser. Je hebt niets te verliezen. De mogelijkheden zijn:

  • Het werkt niet
  • Het stopt verdere haaruitval
  • Het geeft je weer wat nieuwe haren

FinasterideminoxidilLLL

  Finasteride         Minoxidil          Low Level Laser

4. Heb je je huiswerk al gedaan?

Als je een haartransplantatie overweegt is het zaak om je in die materie te verdiepen. Wat zijn de mogelijkheden en nog belangrijker, wat zijn de onmogelijkheden. Wat zijn de mogelijke complicaties. Zie: https://www.haarproblemen.nl/haartransplantatie-5-bijwerkingen-die-je-moet-weten/

5. Je hebt je hoofhaar laten scheren

Uit frustratie heb je al je haar laten afscheren. Jouw omgeving zegt je dat het je heel goed staat. Dat vind je zelf eigenlijk ook wel. In dat geval zal mijn advies zijn: Houwen zo, eventueel tot later.

bald_head

Het kale hoofd

 6. Je hebt geen last van jouw haaruitval

Het deert je niet maar als er morgen een pilletje komt die je direct al je haar teruggeeft ben je wel bereid om dat pilletje te slikken mits is aangetoond dat het geen bijwerkingen heeft. Jij ontleent jouw zelfvertrouwen aan andere zaken dan aan je haar.

 7. Je bent nog erg jong

Als je een teenager bent of vroeg in de 20, en hebt nog geen medisch erkende haarproducten geprobeerd vind ik dat je beter met een haartransplantatie kan wachten en eerst de andere weg (zie 3) te bewandelen. Later kan je nog altijd serieus een haartransplantatie overwegen. Het kan ook zijn dat er dan andere zaken in jouw leven spelen die een haartransplantatie overbodig maken. Zie:

https://www.haarproblemen.nl/haartransplantatie-hoe-jong-is-te-jong/

8. Je hebt een naaldenfobie

Dat kan gebeuren. Voor een haartransplantatie is het nodig om grote delen van het hoofd te verdoven. Dat gebeurt met injecties. Heb je een naaldenfobie dan kan je beter andere mogelijkheden overwegen. (zie 3)

cartoon verdoving

9. Je wilt direct resultaat

Ook dan ben je bij het verkeerde adres. Een haartransplantatie verloopt als volgt:

  • De eerste weken is er het helingproces
  • Pas vanaf 3 maanden na de behandeling kan je de eerste haartjes zien
  • Tussen de 9e en de 12e maand na de behandeling kan het volledige resultaat worden gezien

haaruitval man

10. Je wilt dat je behandeling geheim blijft

Vergeet het maar. Of je moet je minstens een maand opsluiten met een luikje voor eten en drinken.

 En dat allemaal voor een haartransplantatie, maar het blijft wel geheim.

 Door:Hans J.Diks

www.haarproblemen.nl

hans@haarproblemen.nl

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.