Je winkelwagen is momenteel leeg!

10 redenen om (nog) geen haartransplantatie te doen
Waarom niet?
1. Je kan het niet betalen
Ook al heb je veel last van je haaruitval, toch kan het financieel onmogelijk zijn om tot een haartransplantatie over te gaan. En de zorgmaatschappijen vergoeden de behandeling niet. Bedenk echter wel dat er belangrijker zaken in het leven zijn. Makkelijk gezegd? Ja, dat klopt. Maar bij mensen die bijvoorbeeld chemotherapie nodig hebben is de haaruitval, ondanks het feit dat ze het vreselijk vinden, van ondergeschikt belang in verhouding tot de ziekte die ze probleren te overleven.
2. Je hebt (nog ) geen haartransplantatie nodig
4. Je hebt de voor- en nadelen van een haartransplantatie nog niet voldoende onderzocht
Als je een haartransplantatie overweegt is het van vitaal belang dat je alles onderzoekt met betrekking tot die haartransplantatie. Welke verschillende behandelingen zijn er? Hoe is de voor- en nazorg? Kortom, gezien de prijs van een haartransplantatie is een goede voorbereiding wel besteed.
5. Een kaal hoofd staat je eigenlijk wel.
Ik kan me nog een kennis herinneren die een mooie ronde kale kop had die precies paste bij zijn hoofd. Op een dag zagik hem met een haarstukje op. Een prachtig, onzichtbaar haarstuk maar voor mij die hen kaal kende werd hij een louche tweedehands autoverkoper. Het is nu eenmaal zo dat er mannen zijn die kaal een beter voorkomen hebben als met haar. Meestal zijn de de ronde koppen. Let daar maar eens op.
6. Je hebt geen probleem met je haaruitval
Als je haarverlies niets afdoet aan je zelfvertrouwen en je voorkomen waarom zou je dan een haartransplantatie ondergaan? Dat geld kan je dan beter besteden, toch? Als je vind dat er belangrijker zaken in het leven zijn ben je geen ideale kandidaat voor een haartransplantatie.
7. Je bent nog erg jong
Als je nog een teenager bent of je bent begin 20 en je hebt nog niet geprobeerd om verdere haaruitval te voorkomen dan ben je waarschijnlijk te gretig en een makkelijk prooi voor heel commerciele klinieken. Nu is niet iedereen van begin 20 hetzelfde en het kan zijn dat jouw haaruitval al een aantal jaren bezig is maar overtuig je er eerst van of je wellicht tevreden kan zijn als de haaruitval niet verder gaat en dat je misschien tot die gelukkigen behoort waarbij preventiemiddelen (zie 3) ook nog wat haargroei opleveren.
8. Je hebt een fobie tegen plaatselijke verdovingen
Dit kan een reden zijn want zowel het donorgebied als het bovenhoofd moet plaatselijk verdoofd worden en dat gebeurt met injecties. Na de plaatselijke verdoving echter voel je niets meer en zie je ook niets want alles gebeurt aan je hoofd buiten je zicht.
9. Je wilt direct resultaat
Het gebeurt nogal eens dat mensen na een haartransplantatie klagen. Ze hebben dan onrealistische verwachtingen. Er is tijd nodig voor genezing van de behandelde delen van het hoofd. Ook duurt het meestal 3 maanden als de eerste haren zich buiten de huid wagen. Dan duurt het nog een aantal maanden voordat het volledige resultaat zichtbaar is. Direct resultaat? Prima. Maar dan wel met een haarstukje.
10. Je wilt voor niemand weten dat je haartransplantatie hebt ondergaan.
Direct na de behandeling
Niet iedereen wil zijn behandeling aan vrienden of familie bekend maken laat staan het te laten zien. Maar zeker aan de voorkant bij de haarlijn is een haartransplantatie moeilijk te verbergen. Bij een kruin behandeling kan dat nog wel eens lukken maar ga je dan ook met een pet of hoed op visite?
In samenwerking met www.haarproblemen.nl
Onafhankelijke en eerlijke voorlichting over alle haarproblemen
Deze informatie wordt u aangeboden door Hans J.Diks, internetjournalist (lid NVJ) en hoofdredacteur van deze website.
Hans J.Diks is als vrijwilliger werkzaam voor de Stichting Medi-Budget,
een non-profit organisatie op het gebied van voorlichting bij haarproblemen.
“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt, toch?” (Diksy)
Geef een antwoord