Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

10 redenen om (nog) geen haartransplantatie te doen

 

Bron: Dr. Jones Hair Transplant Center

In deze wereld waarin we ons erg bewust zijn van ons uiterlijk is het makkelijk om aan te nemen dat iedereen die haaruitval heeft dus minstens een haartransplantatie moet overwegen.   Het is echter een feit dat veel personen met haarverlies niet zullen profiteren van een haartransplantatie. Maar treur niet. In de navolgende link heb ik 10 redenen gegeven om wel tot een haartransplantatie over te gaan:

https://www.haarproblemen.nl/haartransplantatie/tien-redenen-om-wel-een-haartransplantatie-te-doen/

rp_hans.-jpg.png 
Hans J.Diks, haarproblemen expert

Waarom niet?

1. Je kan het niet betalen

Ook al heb je veel last van je haaruitval, toch kan het financieel onmogelijk zijn om tot een haartransplantatie over te gaan.  En de zorgmaatschappijen vergoeden de behandeling niet. Bedenk echter wel dat er belangrijker zaken in het leven zijn. Makkelijk gezegd? Ja, dat klopt. Maar bij mensen die bijvoorbeeld chemotherapie nodig hebben is de haaruitval, ondanks het feit dat ze het vreselijk vinden, van ondergeschikt belang in verhouding tot de ziekte die ze probleren te overleven. 

2. Je hebt (nog ) geen haartransplantatie nodig

Het lijkt vreemd om aan een haartransplantatie te denken totdat het werkelijk nodig is. In werkelijkheid denken veel mensen aan een haartransplantatie als de haaruitval nog in het begin stadium is.  Ik weet nog wel uit mijn tijd in een haartransplantatiekliniek (1980 – 2003) dat ik meer moeite had om veelal jonge knullen het idee van een haartransplantatie uit het hoofd te praten en eerst maar eens kijken of we met preventiemiddelen verdere haaruitval konden voorkomen
3. Je hebt nog niet  geprobeerd om verdere haaruitval te voorkomenAls de haaruitval nog in het beginstadium is kan je beter proberen om verdere haaruitval te voorkomen. Er gaat niets boven de originele haardos. Een haartransplantatie kan nooit zo dik worden als je eigen natuurlijke haar. Je kan in dit geval denken aan Minoxidil, Finasteride of Low Level Laser. Dit zijn producten die door de gezondheidsautoriteiten medisch zijn erkend.

4. Je hebt de voor- en nadelen van een haartransplantatie nog niet voldoende onderzocht

Als je een haartransplantatie overweegt is het van vitaal belang dat je alles onderzoekt met betrekking tot die haartransplantatie. Welke verschillende behandelingen zijn er? Hoe is de voor- en nazorg? Kortom, gezien de prijs van een haartransplantatie is een goede voorbereiding wel besteed.

5. Een kaal hoofd staat je eigenlijk wel.

Ik kan me nog een kennis herinneren die een mooie ronde kale kop had die precies paste bij zijn hoofd. Op een dag zagik hem met een haarstukje op. Een prachtig, onzichtbaar haarstuk maar voor mij die hen kaal kende werd hij een louche tweedehands autoverkoper. Het is nu eenmaal zo dat er mannen zijn die kaal een beter voorkomen hebben als met haar. Meestal zijn de de ronde koppen. Let daar maar eens op.

6. Je hebt geen probleem met je haaruitval

Als je haarverlies niets afdoet aan je zelfvertrouwen en je voorkomen waarom zou je dan een haartransplantatie ondergaan? Dat geld kan je dan beter besteden, toch? Als je vind dat er belangrijker zaken in het leven zijn ben je geen ideale kandidaat voor een haartransplantatie.

7. Je bent nog erg jong

Als je nog een teenager bent of je bent begin 20 en je hebt nog niet geprobeerd om verdere haaruitval te voorkomen dan ben je waarschijnlijk te gretig en een makkelijk prooi voor heel commerciele klinieken. Nu is niet iedereen van begin 20 hetzelfde en het kan zijn dat jouw haaruitval al een aantal jaren bezig is maar overtuig je er eerst van of je wellicht tevreden kan zijn als de haaruitval niet verder gaat en dat je misschien tot die gelukkigen behoort waarbij preventiemiddelen (zie 3) ook nog wat haargroei opleveren.

8. Je hebt een fobie tegen plaatselijke verdovingen

Dit kan een reden zijn want zowel het donorgebied als het bovenhoofd moet plaatselijk verdoofd worden en dat gebeurt met injecties.  Na de plaatselijke verdoving echter voel je niets meer en zie je ook niets want alles gebeurt aan je hoofd buiten je zicht.

 9. Je wilt direct resultaat

Het gebeurt nogal eens dat mensen na een haartransplantatie klagen. Ze hebben dan onrealistische verwachtingen. Er is tijd nodig voor genezing van de behandelde delen van het hoofd. Ook duurt het meestal 3 maanden als de eerste haren zich buiten de huid wagen. Dan duurt het nog een aantal maanden voordat het volledige resultaat zichtbaar is. Direct resultaat? Prima. Maar dan wel met een haarstukje.

10. Je wilt  voor niemand weten dat je haartransplantatie hebt ondergaan.

Direct na de behandeling

Niet iedereen wil zijn behandeling aan vrienden of familie bekend maken laat staan het te laten zien.  Maar zeker aan de voorkant bij de haarlijn is een haartransplantatie moeilijk te verbergen. Bij een kruin behandeling kan dat nog wel eens lukken maar ga je dan ook met een pet of hoed op visite?


 

 logo-haco

In samenwerking met www.haarproblemen.nl

Onafhankelijke en eerlijke voorlichting over alle haarproblemen

Deze informatie wordt u aangeboden door Hans J.Diks, internetjournalist (lid NVJ) en hoofdredacteur van deze website.

Hans J.Diks is als vrijwilliger werkzaam voor de Stichting Medi-Budget,

een non-profit organisatie op het gebied van voorlichting bij haarproblemen.

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt, toch?” (Diksy)

 

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.