Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

10 zaken die je moet weten bij een haartransplantatie

Artikelen van Hans J. Diks mogen gratis worden overgenomen mits o.v.v.

BRON:   www.haarproblemen.nl

 logo_haarproblemen

Eerlijk, onafhankelijk, betrouwbaar

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in de kennissenkring met haarproblemen? Ik zou het op prijs stellen als je mijn informatie dan wilt doorsturen. Je kan daar een ander mee helpen


10 zaken die je moet weten bij een haartransplantatie

Een haartransplantatie ondergaan is een grote beslissing. Daarom is het slim om je zelf zo veel mogelijk te informeren. Hierbij 10 zaken die je in ieder geval moet weten voordat je overgaat tot een haartransplantatie.

  1. Er zijn effectieve haaruitval behandelingen beschikbaar.

Als je ziet hoeveel mensen er wereldwijd rondlopen met min of meer haarverlies is het verrassend hoe weinig ze weten van de huidige mogelijke behandelingen. Heel veel mensen denken nog steeds dat er niets aan te doen is en dat je het gewoon moet accepteren. De waarheid is dat er behandelingen beschikbaar zijn die medisch bewezen hebben om haaruitval te vertragen, te stoppen en kaalheid op te lossen.

2. Het resultaat hangt af van de huidige fase waarin jouw haaruitval zich bevindt.

Het belangrijkste is om een reëel verwachtingspatroon te hebben als je een haartransplantatie overweegt. Omdat de haartransplantatie technieken gebruik maken van jouw eigen, erfelijk onbelaste haar is het aanwezige donorhaar en de mate van kaalheid belangrijk voor het resultaat. Je kan nu eenmaal niet verwachten dat als je bijvoorbeeld nog 30% erfelijk onbelast donorhaar over hebt je daarmee 70% kale huid kan bedekken. Dan moet er een compromis worden gevonden.

3. De voor-en nadelen van FUE en FUT

FUT (follikel unit transplant) en FUE (follikel unit extraction) zijn de twee belangrijkste technieken die momenteel worden gebruikt. Beide technieken hebben voor-en nadelen. Bij FUT worden de follikels geoogst uit een strip huid die uit het donorgebied is verwijderd. De follikel units zijn dus zichtbaar. Bij de FUE methode worden de follikel units een voor een uit de donorhuid verwijderd. Doordat ze op dat moment niet zichtbar zijn vereist deze methode een ervaren arts.

4. De kosten

De kosten zijn altijd een belangrijke factor en  het is helemaal niet vreemd om te shoppen, zeker als je het aantal grafts (follikel units) weet dat benodigd is. Denk er wel aan dat kosten geen garantie zijn voor het resultaat. Belangrijke zaken zijn de ervaring van de behandelend arts en het vertrouwen dat je hebt bij een bepaalde kliniek.          

5. Bijwerkingen

Ofschoon haartransplantaties gerekend worden tot veilige procedures blijft het belangrijk om je op de hoogte te stellen van mogelijke bijwerkingen. De kliniek moet daarvoor dan ook openstaan. De meeste bijwerkingen zijn klein en verdwijnen over het algemeen snel.

6. De ervaring van de behandelend arts

Als je overweegt waar je naar toe gaat voor een haartransplantatie moet je ook de ervaring van de behandelend arts afwegen. En niet alleen de arts. Ook de medische assistenten die een groot deel van de behandeling uitvoeren moeten ervaring hebben in de gekozen procedure. De ervaring van de kliniek zelf is niet zo belangrijk. Ik heb liever een nieuwe kliniek met medewerkers die elders al heel veel ervaring hebben opgedaan als een kliniek die al jarenlang bestaat maar wel medewerkers in dienst hebben die pas zijn begonnen.

7. Nazorg en genezing

Ook belangrijk is de genezingstijd die nodig is na een haartransplantatie. Tijdens die tijd zal je bepaalde voorzorgen in acht moeten nemen. Het is dan ook van het grootste belang dat de kliniek je die voorzorgen goed uitlegt en ook nog op papier meegeeft.

8. Waar kan je het beste naar toe gaan voor jouw behandeling?

Aangezien een haartransplantatie een veilige behandeling is en de bijwerkingen meestal snel verdwijnen is de plaats van de behandeling niet zo belangrijk. Wel moet ik aanraden om na de behandeling nog een aantal dagen in de buurt van de kliniek te verblijven. Als er dan iets is waarover je je zorgen maakt kan je op de kliniek terugvallen. Ook is het wenselijk dat zij je haar voor de eerste keer na de behandeling wassen. Dan leer je gelijk hoe het zelf te doen.

9. De mening van je vrienden en familie

Niet iedereen voelt zich vrij om over zijn of haar haartransplantatie te praten. Het beste is echter om er openlijk voor uit te komen. Dat bespaart je het dragen van hoedjes of petjes als je die normaal niet draagt.

10. Het advies van een expert

Als je niet zeker bent van je beslissing om een haartransplantatie te ondergaan en je twijfelt over zaken die je in bepaalde klinieken (niet/wel) zijn verteld dan verdient het aanbeveling om een onafhankelijke expert te raadplegen. Die zijn er niet veel want de meeste zijn aan klinieken verbonden.

Bron: Dr. Jones-Canada / Hans J. Diks

Meer info over haartransplantaties:

https://www.haarproblemen.nl/category/haartransplantatie

 

 


Over Haarproblemen.nl

Haarproblemen.nl is de website van de non-profit stichting Medi-Budget. Deze stichting streeft er naar om eerlijke en onafhankelijke informatie te geven over haarproblemen met als prioriteit haaruitval en haartransplantatie. De redactie is in handen van Hans J. Diks en hij wordt bijgestaan door een adviesraad met experts op ieder gebied van haarproblemen, medisch en niet-medisch. www.haarproblemen.nl/adviesraad

 

hans

Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy) 

 

 

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.