Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

10 zaken die je moet weten vóór een haartransplantatie

logo_haarproblemen

Eerlijk, betrouwbaar en onafhankelijk

10 zaken die je moet weten vóór een haartransplantatie

B44adb-CEAAc-30

 Kiezen voor een haartransplantatie is een grote beslissing. Het is daarom wijs om zoveel mogelijk te weten te komen om een gefundeerde beslissing te nemen. Hierbij 10 zaken die van belang zijn alvorens tot een haartransplantatie over te gaan.

 1. Er zijn effectieve haaruitval behandelingen beschikbaar

12

Als je er van uitgaat hoeveel personen wereldwijd last hebben van haaruitval is het verbazingwekkend hoe weinig kennis de gemiddelde persoon heeft over de huidige behandelingen. Veel mensen denken nog altijd dat er niets aan te doen is en dat je dat dan maar moet accepteren. De waarheid is dat er medisch erkende middelen zijn die de haaruitval kunnen vertragen, stoppen  of in sommige gevallen in staat zijn om haar te laten hergroeien. Het probleem is echter dat er duizenden niet medisch erkende middelen zijn die veel beloven maar niets doen. Als dan die fabrikanten beschikken over een groot marketing budget om zelfs TV reclame te kunnen betalen wordt al snel gedacht dat die middelen resultaat opleveren.

2. Het resultaat zal afhangen van de huidige staat van haaruitval

Haaruitval

Het is heel belangrijk om realistische verwachtingen te hebben. Omdat je zelf de donor bent van de haren voor een haartransplantatie kan een haartransplantatie bij een groot kaal gebied soms niet over dat hele gebied worden uitgevoerd en moet gekozen worden voor een deelbehandeling.

3. De pro en contra’s van FUT en FUE

Foll. unit

Zorg er voor dat dit duidelijk aan je wordt uitgelegd zodat je een gefundeerde beslissing kan nemen over de methode die toegepast gaat worden. Je kan niet zeggen dat de ene methode beter is dan de andere. Het ligt aan de staat van het haarverlies welke methode het beste is.

4. De kosten

images

De prijs van iets is altijd belangrijk en als je het aantal follikels dat nodig is weet kan je altijd nog telefonisch informeren naar prijzen bij andere klinieken. Het is wel van belang om te weten wat de ervaring is van de behandelend arts. Hoe lang een kliniek bestaat is onbelangrijk. De ervaring van de behandelend arts is van doorslaggevend belang.

5. De bijwerkingen

Een haartransplantatie is in het algemeen een heel veilige behandeling. Toch is het van belang dat je weet hebt van mogelijke bijwerkingen zoals een bloeding, zwelling en ongevoeligheid van de hoofdhuid. Een infectie komt niet veel voor maar is niet uitgesloten. Wat anti-biotica kan dit probleem snel oplossen.

6. De ervaring van de chirurg

images9HN5L2GD

Zoals bij 4 al is vermeld is de ervaring van de behandelend arts van doorslaggevend belang. Een haartransplantatie is een precisie werkje waarbij veel ervaring om de hoek komt kijken. De ervaring van de arts moet zorgen voor een perfecte haarlijn aan het voorhoofd. Ook bij eventuele complicaties kan een ervaren arts beter ingrijpen.

7. Nazorg en helingstijd

Het is van belang om te weten dat er een helingstijd nodig is na de haartransplantatie die nazorg nodig maakt. Volg altijd de instructies van de kliniek op. Vraag om op schrift gestelde nazorginstructies.

8. Bij wie moet je zijn voor een haartransplantatie

Die vraag wordt mij veel gesteld. Omdat de afstanden in Nederland niet zo groot zijn maakt de locatie niet zoveel uit. Vanwege mijn onafhankelijkheid zal ik nooit een kliniek aanbevelen. Een kliniek afraden zal ik echter wel als ik vind dat ze verkeerd bezig zijn.

10845991_374811279360862_8559165890041222435_n

9. De meningen van vrienden en familie

Niet iedereen voelt zich op zijn gemak om openlijk zijn of haar haarprobleem te bespreken maar het is wenselijk om de beslissing voor een haartransplantatie van te voren te bespreken met vrienden en familie. Uiteraard met hen die jouw vertrouwen genieten. Ik adviseer ook altijd om iemand mee te nemen als je voor een consult gaat bij een kliniek. Twee horen meer dan een.

10. Het advies van een expert

Als je twijfelt of een haartransplantatie de juiste oplossing is en je wilt een en ander bespreken met een onafhankelijk expert, het liefts iemand die zelf ook een haartransplantatie heeft ondergaan, kan je bij onze stichting terecht. Zie onder voor meer info.

Door: Hans J.Diks

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt” (Diksy)


 

Gratis digitaal consult:https://www.haarproblemen.nl/gratis-digitaal-spreekuur/

Onafhankelijk privé consult: https://www.haarproblemen.nl/onafhankelijk-prive-consult/

E-boeken van Hans J.Diks:

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.