Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

5 bijwerkingen bij haartransplantaties

0. logo-haarproblemen

Eerlijk, betrouwbaar en onafhankelijk

5 bijwerkingen bij haartransplantaties die je moet weten

Je behoort deze bijwerkingen te weten voordat je wordt behandeld. Haartransplantatie is tegenwoordig een geaccepteerde oplossing voor haaruitval bij mannen en vrouwen. Terwijl het als een veilige procedure wordt beoordeeld zijn er toch wat mogelijke bijwerkingen.  Ben je behandeld en ondervin je een of meerdere van deze bijwerkingen raadpleeg dan de behandelend arts.

Wanneer komen die bijwerkingen?

Er zijn bijwerkingen die direct na de haartransplantatie zichtbaar worden maar ook kunnen bijwerkingen later plaatsvinden. Dat verschilt van persoon tot persoon. Die bijwerkingen zijn, mits goed behandeld, niet onoverkomelijk en hebben dan ook zeldzaam invloed op de resultaten van de haartransplantatie.

1. Infecties en bloedingen

Een bloeding komt nogal eens voor na een haartransplantatie, zeker als iemand bloedverdunners gebruikt. Licht de behandelend arts altijd van tevoren in als je bloedverdunners gebruikt. Hij / zij kan daar dan rekening mee houden en eventueel tijdelijk een verband aanleggen.

Infecties hebben te maken met de steriliteit van de instrumenten en de toegepaste hygiëne tijdens en na de behandeling. Een haartransplantatie kan niet helemaal steriel worden gedaan omdat dat het hele hoofd moet worden geschoren en gesteriliseerd.

2. Dunnend haar

Haartransplantatie wordt gedaan om meer haar te krijgen op plaatsen waar dat nodig is. Als tijdelijk effect kan het haar tijdelijk wat extra uitvallen. Dat komt door de zogenaamde “shock loss”. De natuur heeft nooit geweten dat wij nog eens haren gingen verplaatsen. Vandaar die “shock loss”.

 

 3. Jeuk op de hoofdhuid

Dit is een bijwerking die veel optreedt. Dit gebeurt tijdens en na de vorming van korstjes op de behandelplaatsen. Omdat het haar al snel na de behandeling mag worden gewassen wordt dit probleem van zelf opgelost. Blijkt het echter hardnekking jeuken raadpleeg dan de behandelend arts. Hij kan een middeltje voorschrijven om dit probleem op te lossen.

4. Littekenvorming

Haartransplantatie met de FUT methode laat een litteken achter onder hat haar aan de achterzijde van het hoofd. Sommige mensen hebben een erfelijke aanleg voor overmatige littekenvorming. Er vormt zich dan kiloïd  (wild vlees) op het litteken.  Als je daar aanleg voor hebt dien je dat zeker te melden aan de behandelend arts. Hij kan daar dan rekening mee houden en trachten dat te voorkomen.

5. Cysten

Deze kunnen ontstaan als de haarfollikel is beschadigd en te diep in de huid is aangebracht. De behandelend arts moet dit direct zien en behandelen. Dat voorkomt verdere problemen.

Door: Hans J. Diks

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt” (Diksy)

 

 

 

 

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.