Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

5 haartransplantatie artsen, 5 meningen. Wie moet je nou geloven?

Dokter 1:  “U heeft haaruitval in de kruin maar met 1400 grafts in de kruin is dat opgelost“. Oh ja, zei de dokter: “De kosten voor deze behandeling bedragen ongeveer € 9500,= “.  Op de vraag van de cliënt of hij ook nog haar op de kruin ging verliezen door de behandeling antwoordde de dokter: “Dat kan wel eens gebeuren maar dat haar groeit weer terug”

Dokter 2:Ik kan dat karweitje klaren met 800 grafts voor € 3000,= en als je nu beslist doe ik er nog gratis 100 grafts bij”.

leuk

Dokter 3: Mijn vragensteller had die arts gegoogled en was wat slechte berichten tegengekomen. Omdat hij zich in de wachtkamer al niet op zijn gemak voelde is hij weggegaan zonder een consult.

Dokter 4: Deze arts kon 2000 grafts plaatsen voor € 12.000,= en dat zou een volle kruin geven. Nu ben ik altijd bezorgd als artsen of consulenten een volle bos met haar beloven. Aangezien bij een haartransplantatie het haar beter, maar nu eerlijker verdeeld wordt en er geen haar bijkomt kan dat natuurlijk niet. Hetzelfde aantal haren moet nu een groter gebied bedekken om maar niet te spreken over eventuele toekomstige haaruitval. (Voor een kruintransplantatie zie: https://www.haarproblemen.nl/haartransplantatie-in-de-kruin/)

Dokter 5: Die hebben we voor het laatst bewaard en waarom:

images9HN5L2GD

  • Zij inspecteerde het hele bovenhoofd op geminituraliseerde haartjes. Haartjes die op het punt van uitvallen stonden.
  • Dat betekende dus dat de vragensteller rekening moest houden met twee behandelingen.
  • Zij adviseerde om (eventueel) tijdelijk erkende preventiemiddelen te gebruiken, zoals Minoxidil, Finasteride en/of Low Level Laser.
  • Ze maakte een sfspraak voor over 6 maanden om een en ander weer te bekijken. Als ze dan wel een haartransplantatie kon adviseren waarschuwde zij mijn vragensteller dat de kruin ten alle tijde dunner zou blijven als het haar eronder. De natuur is knapper dan wij.

10845991_374811279360862_8559165890041222435_n

Weet jij het nog?

Je zal begrijpen dat mijn vragensteller het nu helemaal niet meer wist. Natuurlijk komt het meer voor dat artsen met elkaar van mening verschillen maar bij deze artsen waren de verschillen onaanvaardbaar. Een haartransplantatie is geen tweede hands auto. Die kan je altijd nog wegdoen. Een haartransplantatie is voor de rest van het leven. Ook als die verkeerd is. (zie:https://www.haarproblemen.nl/de-gevaren-van-commercieel-handelen-bij-haartransplantatie-2/) Wat denk je, zijn Nederlandse artsen etischer, eerlijke en betrouwbaarder dan Amerikaanse artsen?

Doe je huiswerk

Haartransplantatie kan een prima oplossing zijn tegen haaruitval. Ik zelf heb het ook gedaan. Maar…………..denk er aan. Voordat je een beslissing neemt moet je, je eerst verdiepen in de mogelijkheden en zeker in de onmogelijkheden.  Vraag referenties.

                                                                        Hans J.Diks   voor de behandeling                                                Na de behandeling

 hansvoor                                                 hansna

Denk er aan: Op foto-s lijkt het haar altijd dikker (2D in plaats van 3D)

Meer info over haartransplantaties: https://www.haarproblemen.nl/category/haartransplantatie/

===============================================================

Door: Hans J.Diks

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy)

 

 

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.