Zemanta Related Posts ThumbnailDe verschillen

Het kappen van afro haar vereist andere kwaliteiten dan Europees haar. Er is dan ook veel verschil tussen Europees en afro haar. Dit verschil is erfelijk bepaald. De haarfollikel bij Europees haar is meestal recht en bij afro haar gekruld. Dat geeft dus stijl of gekruld haar. Dat betekent dan  ook  dat de behandeling van afro haar anders is dan de behandeling van Europees haar.

Speciale Afro salons

Je ziet dan ook steeds meer zogenaamde afro salons verschijnen, zeker in de grote steden waar veel mensen wonen van Afrikaanse origine. In de zeventiger jaren werd voor afro haar dezelfde producten gebruikt als voor het meer steilere Europese haar. Dat is vandaag de dag wel anders. Vanaf de tachtiger jaren kwamen veel producten over uit de Verenigde Staten omdat daar het Afro haar al jarenlang bekend was.

 

Braiths / Weaving / Dreadlocks

Allemaal verschillende namen voor hetzelfde. Een heel leuk gezicht, zeker bij kleinere kinderen. Maar let op, ze kunnen het voorportaal van blijvende  kale plekken zijn. Haar is eigenlijk dood weefsel wanneer het uit de huid komt. Er kan dus geen leven in gebracht worden maar wel kan er schade aan de haargroei worden toegebracht, dat deel dat in de huid zit.
2
Tractie Alopecia

Wanneer strakke paardenstaarten, vlechten, krulspelden, haarbanden of elastiekjes aan de haarschacht trekken, kan er haarverlies optreden op de plekken waar de spanning het grootst is. Meestal is dit haarverlies van tijdelijke aard maar wanneer er constante stress ontstaat op de haarfollikel kan er blijvende schade ontstaan.

 

Te strak maken

Bij de zogenaamde “braiths” of “dreadlocks” komt dat veel meer voor.  Omdat ze heel strak aangetrokken worden kunnen ze permanente haaruitval aan de voorrand van het hoofd kunnen veroorzaken. Omdat het invlechten nogal veel werk is worden de strengen meestal flink aangedraaid zodat het niet zo snel nodig is om het invlechten te herhalen. En dat is nu juist het probleem. Soms al bij zeer jonge meisjes te zien. Het losser vlechten kan dit voorkomen. Na enige tijd kan het haarverlies blijvend zijn.

 Ook met Europees haar

Omdat braiths zo leuk zijn, speciaal bij kinderen, kunnen die ook last krijgen van Tractie Alopecia. Opgepast dus. Als de braiths niet zo strak zitten moeten ze wat meer gedaan worden. Nou en? Dat is toch beter als kale plekken?

 

 

 

 

 

Gratis onafhankelijke nieuwsbrief door Hans J.Diks op www.haarconsument.nl

 

 

 

MELDT JE AAN EN ONTVANG HET GRATIS E-BOEK “HOOFDZAKELIJK HAAR”

Gratis bij jouw aanmelding het boek HOOFDZAKELIJK HAAR ter waarde van € 19,95″

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en tips uit de haarwereld ?

Share This