Hans J DiksHans J.Diks, haarconsument

Afro haar

Afro haar is uniek van structuur en daarom heel broos en makkelijk te beschadigen.  Vrouwen met Afro haar zijn dan ook bang voor dun(ner) haar. Gelukkig kan er veel gedaan worden om beschadiging te voorkomen en het haar mooi te houden.

Tips voor Afro haar

Hierbij wat tips voor het onderhoud van Afro haar.

1. Was het haar eenmaal per week of als dat kan eenmaal per 2 weken.  Dat voorkomt dat onderhoudsproducten zich ophopen in het haar.

2. Gebruik bij iedere wasbeurt een conditioner. Zorg er voor dat de conditioner ook bij de haarpunten komt, Dat haar is het oudste en het meest broze deel van het haar.

00-totalbeauty-logo-hairloss-black-women

3. Gebruik 2 maal per maand een product van hete olie. Dat geeft het haar elasticiteit.

4. Als je het haar gaat stylen gebruik dan een product dat het haar beschermd tegen te grote hitte.  Als je dat product gebruikt bij vochtig haar beschermd het nog beter.

5. Wees voorzichtig met relaxers. Het beste advies om dat door een professional te laten doen want relaxers hebben in principe de mogelijkheid om haar te beschadigen. De behandeling kan iedere 2 tot 3 maanden worden herhaald maar dan alleen op de nieuwe haargroei. (2 tot 3 cm.) Gebruik nooit relaxer op haar dat al eerder met relaxer is behandeld.

6. Gebruik keramische kammen en tangen om het haar glad te maken, en dat niet meer als  1x per week. Gebruik stijltangen die regelbaar zijn zodat de tang niet te heet is. Gebruik de laagste stand die nodig is om je het haar te geven wat je wilt.

7. Zorg ervoor dat extensions, weaves en braids niet te strak zitten. Dat loop je het gevaar van tractie alopecia, iets dat een permanente haaruitval kan veroorzaken.  Ik heb daar al eerder over geschreven. Zie: https://www.haarproblemen.nl/haarziekten/extensions-en-tractie-alopecia/

images57KAIJ6J

Hierbij nog een video over het onderhoud van Afro haar: https://www.youtube.com/watch?v=ic6wA8b7H6o

 


 

Gegroet,

Hans J.Diks, internetjournalist (lid NVJ)

Onafhankelijke en eerlijke informatie

 logo-haco

Hans J.Diks is werkzaam voor de Stichting Medi-Budget, een non-profit organisatie op het gebied van voorlichting bij haarproblemen.

E-mail: hans@haarproblemen.nl

Gratis nieuwsbrief: www.haarproblemen.nl, weblog over meer dan 40 haarproblemen

 

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt ” (Diksy)

 

MELDT JE AAN EN ONTVANG HET GRATIS E-BOEK “HOOFDZAKELIJK HAAR”

Gratis bij jouw aanmelding het boek HOOFDZAKELIJK HAAR ter waarde van € 19,95″

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en tips uit de haarwereld ?

Share This