Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Afrohaar en haarinplantatie. De voor- en nadelen

rp_DSC_1595-300x198111-150x150111111.jpg

 Hans J.Diks, haarconsument

Afrohaar en haarinplantatie. De voor- en nadelen

Zoals bij iedere andere haarinplantatie is voor haarinplantatie bij afrohaar een arts nodig met ondervinding en in dit speciale geval ook ervaring in haartransplantaties met afro haar.

Het verschil
Afroharen krullen stevig. Niet alleen op de huid doch ook in de huid dus hebben we hier te maken met krullende grafts. Dat maakt het oogsten van de grafts extra moeilijk. Je kunt het vergelijken met een steile draad door het oog van een naald doen of met een krullende draad. Bij het eruit halen van de haarfollikels grafts is niet te zien hoe een en ander er onder de huid uitziet. Vandaar dat bij haartransplantaties meestal grotere grafts worden gewonnen.

Littekens en Kiloïd
Ook nog een probleem is het feit dat een donkerder huid meer kans geeft op littekenvorming of kiloïd. De behandelaar zal van te voren dienen bepalen of men daar gevoelig voor is. Doorgaans is een controle van eerdere llittekens daarvoor genoeg.

Voordelen afrohaar
Afrohaar heeft naast de hier boven genoemde nadelen ook voordelen. Omdat het haar sterk krult dekt het ook beter. Een afrohaar bedekt meer hoofdhuid als glad haar omdat het niet alleen omhoog groeit maar ook in de frul.

Haartransplantatie bij dames met afro haar
Bij dames spelen nog meer problemen mee als het gaat om een haartransplantatie. Dat komt ook omdat het haaruitvalpatroon bij vrouwen afwijkend is als bij mannen.

 

 logo-haco

 

Onafhankelijke en eerlijke voorlichting over alle haarproblemen

Deze informatie wordt u aangeboden door Hans J.Diks, internetjournalist (lid NVJ).

Hans J.Diks is als vrijwilliger werkzaam voor de Stichting Medi-Budget,

een non-profit organisatie op het gebied van voorlichting bij haarproblemen.

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.