Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haaruitval, Vragen en antwoorden

 

Categorie: Preventie Haaruitval


VRAAG

Goedenavond Hans,  Sinds verleden jaar rond deze tijd tob ik nogal met mijn haar en hoofdhuid. Verleden jaar juli ontdekte de kapster een kaal rond plekje op mijn kruin ter grootte van een euro zeg maar. T breidde snel wat uit en later volgde er nog een. Ik weet t enigszins aan veelvuldig sprenkelen van mij met bethametason ivm de psoriasis plekjes. Maar weet niet of dat zo is natuurlijk.

De dermatoloog dacht wel aan alopectia areata. Het is inmiddels dicht gegroeid. Hoewel ik t een beetje eigenaardig haar vind..en t blijft toch wat dunnig op die plaatsen. Haaruitval verdween op een gegeven moment wel..na over gegaan te zijn op dure natuurlijke shampoos. Echter…de haaruitval is sinds een twee weken weer gaande. Dit beangstigt mij. Het is zo moeilijk ook. Ik moet invetten..om de psoriasis in toom te houden. Dan moet ik t enige malen wassen..om al dat vet eruit te krijgen. Wat weer meer uitval geeft. Heeft u adviezen voor mij?hoe kan ik verdere haaruitval voorkomen. Ik leef zeer gezond..voldoende vitamines ook..omega mixen gebruik ik. Kan gewoon er niet meer aan doen..op dat gebied dan. Bvd met vr groet Ankie. 

ANTWOORD

Hallo Ankie,

Heb je al Minoxidil gebruikt? Dat kan nog wel eens helpen. Meer info: https://www.haarproblemen.nl/?s=Minoxidil 

Ook Low Level laser kan goede resultaten geven. Meer info: https://www.haarproblemen.nl/?s=low+level+laser

Laat me weten hoe het gaat.

Gegroet, Hans

VERVOLG VRAAG

Hallo Hans..nee nog niet geprobeerd minoxidil. Dat moet via de huisarts he.  Als je tenminste de 5 % wilt hebben. En dat hogere percentage werkt t best..las ik wel eens. Zou dit verdere uitval direct stoppen denk je?dan wil ik t proberen. Weet je ..ik heb echt al kapitalen uitgegeven aan de meest uiteen lopende shampoos. Maar is allemaal lariekoek denk ik. T gaat mij er maar om..dat ik de psoriasis een beetje weg kan houden en dat de verdere uitval stopt. Loop met een grijze uitgroei. Maar durf niet meer te verven. Hoe denk jij hierover? T effect van verven op haaruitval. Best is t niet allicht. Groetjes Ankie

ANTWOORD

Beste Ankie,

Shampoo,s zijn inderdaad nutteloos bij haaruitval. Voor vrouwen wordt 2% minoxidil geadviseerd omdat bij 5% er kans is op extra gezichtsbeharing en daar zit je toch niet op te wachten?  Je kan Minoxidil zonder recept kopen maar dan adviseer ik wel om het bij een apotheek te kopen. Dan weet je dat je de juiste krijgt.

Haarverven heeft geen invloed op haaruitval maar is natuurlijk niet goed voor een gezonde haargroei. Vraag eens aan een goede kapper welke haarverf / spoeling het minst slecht is voor het haar.

Gegroet, Hans

REACTIE

Beste Hans…ha ha nee liever geen baard  hetzij snor. Thanks voor de waarschuwing in ieder geval want dat had ik niet geweten moet ik je zeggen. Dank  je wel voor de adviezen hoor.  Met vr groet Ankie. 


Over Haarproblemen.nl

Haarproblemen.nl is de website van de non-profit stichting Medi-Budget. Deze stichting streeft er naar om eerlijke en onafhankelijke informatie te geven over haarproblemen met als prioriteit haaruitval en haartransplantatie. De redactie is in handen van Hans J. Diks en hij wordt bijgestaan door een adviesraad met experts op ieder gebied van haarproblemen, medisch en niet-medisch. www.haarproblemen.nl/adviesraad

Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

Ervaringsexpert

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy) 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.