Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Cafeïne shampoo, Vragen en antwoorden

 

Categorie: Preventie Haaruitval


—–Oorspronkelijk bericht—–

Patrick (50 jr)
Onderwerp: Haaruitval en cafeineshampoo

Vraag

Dames en heren,

Ik las een column op Senioren voordeelpas over haaruitval.  Als ik het artikel over fabels rond haaruitval lees, krijg ik zeer de indruk dat cafeïne shampoo (Plantur, Alpecin) ook geen werking kan hebben.  Is dat inderdaad zo? Is het überhaupt mogelijk om haaruitval te verminderen?

 M.vr.gr., Patrick

Antwoord

Beste Patrick,

 Shampoos zitten normaal gesproken te kort in het haar om diep genoeg  in de hoofdhuid door te dringen. Ook zijn de eventuele werkzame bestanddelen, zo die er al in zitten, moleculair niet in staat om diep genoeg in de huid door te dringen. Daar komt nog bij dat als ze wel in de hoofdhuid kunnen doordringen tot aan de follikels we te maken hebben met een medicijn.(Medisch onderzoek in 3 fasen). Bij medicijnen moet de werking worden aangetoond. Bij shampoos,  een cosmetisch middel, is het alleen nodig om aan te tonen dat het een veilig middel is. De werking hoeft niet te worden aangetoond. (Warenwet)  Heb je hier wat aan?

 Gegroet, Hans J. Diks

Ervarings expert

Onderzoek / Internet journalist (lid NVJ)

Reactie

Hallo Hans,

Hier heb ik zeker wat aan! Voor mij is nu duidelijk dat het kopen van dergelijke extra dure shampoo’s geen zin heeft.

Bedankt, Patrick


Over Haarproblemen.nl

Haarproblemen.nl is de website van de non-profit stichting Medi-Budget. Deze stichting streeft er naar om eerlijke en onafhankelijke informatie te geven over haarproblemen met als prioriteit haaruitval en haartransplantatie. De redactie is in handen van Hans J. Diks en hij wordt bijgestaan door een adviesraad met experts op ieder gebied van haarproblemen, medisch en niet-medisch. www.haarproblemen.nl/adviesraad

Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

Ervaringsexpert

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy) 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.