Cafeïne shampoo

Kan cafeïne shampoo haaruitval voorkomen? 

Het is alweer een tijd geleden dat ik over cafeïne shampoo schreef. Dat was naar aanleiding van een vraag die ik op mijn digitaal spreekuur kreeg.  Hierbij de vraag en mijn antwoord van toen.


Oorspronkelijk bericht

Patrick (50 jr)
Onderwerp: Haaruitval en cafeïne shampoo

Vraag

Dames en heren, Ik las een column op Senioren voordeelpas over haaruitval.  Als ik het artikel over fabels rond haaruitval lees, krijg ik zeer de indruk dat cafeïne shampoo (Plantur, Alpecin) ook geen werking kan hebben.  Is dat inderdaad zo? Is het überhaupt mogelijk om haaruitval te verminderen? M.vr.gr., Patrick

Antwoord.

Beste Patrick, Shampoos zitten normaal gesproken te kort in het haar om diep genoeg  in de hoofdhuid door te dringen. Ook zijn de eventuele werkzame bestanddelen, zo die er al in zitten, moleculair niet in staat om diep genoeg in de huid door te dringen. Daar komt nog bij dat als ze wel in de hoofdhuid kunnen doordringen tot aan de follikels we te maken hebben met een medicijn.(Medisch onderzoek in 3 fasen). Bij medicijnen moet de werking worden aangetoond. Bij shampoos,  een cosmetisch middel, is het alleen nodig om aan te tonen dat het een veilig middel is. De werking hoeft niet te worden aangetoond. (Warenwet)  Heb je hier wat aan?

 Gegroet, Hans J. Diks, Ervaringsexpert, Onderzoek / Internet journalist (lid NVJ)

Reactie

Hallo Hans, Hier heb ik zeker wat aan! Voor mij is nu duidelijk dat het kopen van dergelijke extra dure shampoos geen zin heeft., Bedankt, Patrick


Vanwege mijn commentaar heeft de fabrikant toen al de bijsluiter moeten veranderen omdat die teveel resultaat beloofde. Ik zie nu echter weer nieuwe advertenties waarin onze wielerkampioen Matthieu van der Poel zegt dat hij cafeïne shampoo gebruikt om haaruitval te voorkomen. Daarbij wordt dus hergroei van haren, zoals ze eerst in de bijsluiter schreven, omzeild. En nu maar hopen dat Matthieu geen haaruitval krijgt in de komende jaren. 

 “EN BOVENDIEN BEN IK VAN MENING DAT DE MEESTE HAARGROEIMIDDELEN  WEGGEGOOID GELD ZIJN” (Hans J. Diks)

  Delen wordt zeer op prijs gesteld naar personen in uw omgeving die met een haarprobleem hebben te kampen


Webmaster: Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ).  Ervaringsexpert met 2 haartransplantaties. (1990 en 1995)

Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt, toch?” (Hans J. Diks)


Deze non-profit website wordt mogelijke gemaakt door onze sponsor

MICRO HAAR PIGMENTATIE (MHP)

www.beautycarenederland.nlAuteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.