Minoxidil samen met Platelet Rich Plasma (PRP)

Combinatie behandeling tegen haaruitval

(met video)

        Platelet Rich Plasma (PRP)

PRP is een tamelijk nieuwe methode voor de behandeling van erfelijke haaruitval (AGA), waarvan de effectiviteit en veiligheid nog steeds worden onderzocht. Informatie over de vergelijkende werkzaamheid bij het combineren van PRP met andere behandelmethoden is nog beperkt. Het doel van de studie was een vergelijkende evaluatie van de klinische werkzaamheid van minoxidil, PRP-therapie en hun combinatie bij de behandeling van mannen met AGA. Materialen en methoden: De studie omvatte 69 mannen.

 

Minoxidil

Minoxidil

Groep 1

De patiënten werden verdeeld in drie observatiegroepen. De hoofdgroep, 25 mensen, kregen een 5%-oplossing van Minoxidil in combinatie met PRP-injecties. Zij kregen dus beide middelen. 

 

Groep 2

In groep 2, de vergelijkingsgroep van 22 mensen, kregen alleen de  intradermale injecties van PRP

Groep 3

In groep 3, hierin zaten  ook 22 proefpersonen ontvingen de proefpersonen Minoxidil 5% oplossing.  ).

De evaluatie

De klinische werkzaamheid van de therapie werd geëvalueerd door indicatoren van haargroei met behulp van een digitale camera en de software.

Resultaten:

Er werd vastgesteld dat na complexe therapie in de vorm van minoxidil-applicaties en injecties van PRP, de haardichtheid toenam met 32% (P = 0.00004), de diameter van de haarschachten met 26% (P = 0.00004), het aandeel van vellushaar daalde met 30% (P = 0.00082), en het aandeel van telogene haren daalde met 39% (P = 0.00008). De resultaten van het gebruik van complexe therapie overtroffen opvallend het klinische effect van bloedplaatjesrijk plasma en plaatselijke toepassingen van een 5% oplossing van minoxidil.

Conclusies

De verkregen gegevens laten vermoeden dat PRP en minoxidil elkaars werking versterken wanneer ze samen worden gebruikt en hun complexe toepassing lijkt veelbelovend voor de behandeling van erfelijke haaruitval.

Video  Beste haaruitval onderzoeken van 2021

Delen wordt zeer op prijs gesteld naar personen in uw omgeving die met een haarprobleem hebben te kampen


Webmaster: Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ).  Ervaringsexpert met 2 haartransplantaties. (1990 en 1995)

 “EN BOVENDIEN BEN IK VAN MENING DAT DE MEESTE HAARGROEIMIDDELEN  WEGGEGOOID GELD ZIJN” (Hans J. Diks)


Deze non-profit website wordt mogelijke gemaakt door onze sponsor

MICRO HAAR PIGMENTATIE (MHP)

www.beautycarenederland.nlAuteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.