Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

De consumentenbond en haargroeimiddelen

Ik kan mij herinneren dat de consumentenbond jaren geleden een artikel in hun blad had over haargroeimiddelen. Toen ik er naar op zoek ging kon ik het niet meer vinden. Het was dan ook voor het digitale tijdperk. Navraag bij de consumentenbond leverde mij een uitgebreide e-mail op met toch wel de essentie van het artikel van toen. Wel werd er bij verteld dat er geen recent onderzoek is gedaan naar haargroeimiddelen.

Wellicht wordt het tijd? Er is nogal wat gebeurd op het gebied van haaruitval zoals haarwortelvermenigvuldiging, mesotherapie tegen haaruitval, nieuwe haartransplantatie technieken, etc. Enfin, nog even de mening van de consumentenbond die ik volledig kan onderschrijven.

Medisch bewezen zijn minoxidil en finasteride. Omdat minoxidil bij haarverlies niet meer op recept is, is het overal te koop. Zo zijn er fabrikanten, zoals Kerastase en Vichy (beiden L’Oreal) die aminexil in hun producten verwerken, een zusje van minoxidil. Het staat dan op de verpakking. Voor finasteride is nog steeds een recept nodig.

Maxilene en Viviscal zijn al lang op de markt maar de werkzaamheid is nog steeds niet afdoende bewezen.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.