Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

De nieuwe generatie haargroeimiddelen

Wetenschappers staan op het punt van bijzondere medische doorbraken op het gebied van haaruitval. Het meeste wordt verwacht van de studies met betrekking tot de nieuwste stamcel technologie. Er zijn al goede resultaten bereikt in dierproeven en proeven op menselijke proefpersonen worden in de nabije toekomst verwacht.

Waarschuwing. Omdat stamcellen nu een hype zijn geworden zie je nu ook al dubieuze bedrijven op de markt komen met stamcelproducten die niet bewezen hebben te werken.

Een lange geschiedenis. De haaruitval industrie heeft een zeer lange geschiedenis van misleidende informatie met betrekking tot het genezen van haaruitval.

Was het maar waar. Even nadenken. Stel dat er werkelijk een bedrijf was dat met gebruikmaking van stamcellen uw haaruitval kon genezen. In dat geval zullen er uitgebreide studies en verslagen van klinische tests moeten zijn. Ook zult u berichtgeving in de vele media kunnen lezen. Wellicht zelfs op de voorpagina zoals minoxidil een aantal jaren geleden.

Haarfollikel miniaturisatie (De voorloper van haaruitval).Daarvoor zijn belangrijke fysiologische mechanismen verantwoordelijk zoals DHT (Dihydrotestosteron) productie, kalium-ion kanaal degradatie, afwijkingen in de haarcyclus en zo nog een paar. Het willekeurig implanteren van stamcellen in de hoofdhuid zal geen hernieuwde haargroei op leveren.

De effectiviteit van een behandeling dient te worden aangetoond door grondige wetenschappelijke testen. Ook moeten researchers kunnen aantonen waarom hun product effectief is. Als ze niet kunnen uitleggen waarom het werkt, werkt het waarschijnlijk niet.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.