Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

De onderzoekfasen voor haargroeimiddelen

Het eerlijke en onafhankelijke verhaal voor de consument

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in de kennissenkring met haarproblemen? Ik zou het op prijs stellen als je mijn informatie dan wilt doorsturen. Je kan daar een ander mee helpen.



Ten eerste  moeten we 2 soorten haargroeimiddelen onderscheiden:
  1. Medicijnen
  2. Cosmetiek
Cosmetische middelen

Met die laatste kunnen we snel klaar zijn. Het enige dat bewezen moet worden voor de Warenwet is dat die middelen veilig zijn. Of ze ook nog werkzaam zijn, daar wordt niet naar gevraagd.

Anders zit het met medicijnen. Daarvan gaat een onderzoek in 3 fasen:
  1. Hierbij wordt gekeken naar de dosis en de veiligheid. Veel kan dat in laboratoria worden vastgesteld.
  2. Hierbij moet de werking, de effectiviteit worden aangetoond bij een kleine groep mensen
  3. Hierbij moet de werking bij een veel grotere groep mensen worden vastgesteld en het eventuele verschil in de werking tn opzichte van eerder goedgekeurde medicijnen zoals Minoxidil en Finasteride.

Dit laatste onderzoek is kostbaar en kan jaren duren. Van belang is ook of de onderzoekskosten kunnen worden terugverdiend met een leuke winst er bovenop.



Over Haarproblemen.nl

Haarproblemen.nl is de website van de non-profit stichting Medi-Budget. Deze stichting streeft er naar om eerlijke en onafhankelijke informatie te geven over haarproblemen met als prioriteit haaruitval en haartransplantatie. De redactie is in handen van Hans J. Diks en hij wordt bijgestaan door een adviesraad met experts op ieder gebied van haarproblemen, medisch en niet-medisch. www.haarproblemen.nl/adviesraad

Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

Jouw consumentenman bij haarproblemen

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy)

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.