Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

De stand van zaken bij haargroeimiddelen

 Vanaf het moment dat de mens haar had zijn ze op zoek naar oplossingen tegen kaalheid. In de 21e eeuw is de wetenschap er in geslaagd om niet alleen de oorzaak van haaruitval te vinden maar ook behandelingen tegen haarverlies. Naast low Level Laser, een behandeling voor wimpers en kanker medicijnen, zijn er nog nooit zoveel mogelijkheden gevonden om de tekenen van het ouder worden te behandelen. Allemaal hebben ze hun resultaten en hun bijwerkingen en die gaan we eens nader beschouwen.

De oorzaken van haaruitval

haar20

Wetenschappers hebben ontdekt wat de oorzaken van haaruitval zijn. De mythe “als je moeders vader kaal is gaat dat jou ook overkomen” is niet echt wetenschappelijk vastgesteld. Wel vastgesteld is dat de erfelijke haaruitval wordt veroorzaakt door de genen die van beide ouders zijn geërfd.  Een gevoeligheid voor het bijproduct van Testosteron, genaamd DHT, wordt ook erfelijk overgebracht. Wetenschappers onderzoeken ook andere hormoonproblemen en tekorten aan ijzer.

 Alopecia Areata (AA)

alopecia_areata2-150x150[1]

 

De laatste tijd is er ook veel aandacht besteed aan een nieuwe behandeling van Alopecia Areata. Alopecia Areata wordt ook beschouwd als erfelijk waarbij de haarfollikels worden aangevallen door het auto immuunsysteem waardoor de haargroei stopt.  AA begint met kale plekken die kunnen eindigen in algemene kaalheid, Alopecia Universalis.  Het kanker medicijn “Ruxolitnib” zorgde voor totale hergroei van de haren van 3 patiënten.  Het probleem hierbij echter zijn de jaarlijkse kosten van ongeveer € 50.000,=,

Low Level Laser (LLL)

Weer een andere behandeling tegen haaruitval is de LLL therapie. Die is zowel verkrijgbaar in de kliniek versie (lijkt op een droogkap) als in de thuis behandel versie in de vorm van een kam of borstel. De testen werden gedaan op muizen en hadden als gevolg hernieuwde haargroei.

Latisse

images6NWA5ASZ

Niet alleen mannen hebben last van haaruitval. Steeds meer vrouwen, ook jongere, hebben te maken met hetzelfde probleem. Latisse is een een middel voor de ogen tegen glaucoma. Daar werd als bijwerking wimpergroei gevonden. Een uitkomst voor vrouwen met zwakke of dunne wimpers. Latisse is verkrijgbaar op recept om het delen met anderen tegen te gaan. Ook vrouwen onder de 18 jaar of vrouwen die borstvoeding geven moeten Latisse niet gebruiken.

Cosmetische haarverdikking

untitled

Nog niet kaal? Maar wel dun(nend) haar? De cosmetische haarverdikking geeft u in 5 minuten een volle kop met haar. Het zijn vezels in z0’n 8 kleuren die zich aan het haar hechten dat er nog staat en ook de hoofdhuid een dusdanig kleurtje geven dat het contrast tussen een lichte hoofdhuid en wat donkerder haren verdwijnt. Op een congres  in Amerika adverteerde de leverancier van die cosmetische haarverdikking met: “De 5 minuten haartransplantatie”, iets dat hem door de aanwezige haartransplantatie artsen niet in dank werd afgenomen.

Haarwerken

10614187_765108116887908_5429226513520721453_n

Is dit haarwerk? Ja, dit is haarwerk

 

Met de huidige stand van zaken op het gebied van haarwerken kan dat ook een oplossing bieden. De haarwerken van nu zijn onzichtbaar aan te brengen. Zowel voor mannen als vrouwen zijn er prachtige voorbeelden van “Het tweede haar”.

Haartransplantatie

untitled

 

De enige bewezen methode voor meer haar, nee, ik zeg het verkeerd, de enige bewezen methode voor eerlijker verdeeld haar is haartransplantatie. Ook hierbij zijn er de laatste jaren enorme vorderingen gemaakt. Er zijn nu zelfs Robots die veel van het werk van de arts overnemen.

 

Kaal blijven

bald_head

De goedkoopste methode. Er zijn veel mannen waarbij een geschoren kop heel goed staat. Daarbij moet je wel zorgen voor een goed advies. Ik heb ook kaal geschoren mannen gezien die er direct uitzagen als een crimineel. Dus, pas op dat je de kop hebt die erbij past.

De toekomst

Zolang mensen hun haar verliezen zullen ze blijven uitkijken naar een nieuwe kuur tegen haaruitval. Ook zullen veel mensen nog zogenaamde “Haarlemmer olie”   producten die niet werken,proberen ondanks de waarschuwingen van onder andere de Consumentenbond.

11

Door: Hans J.Diks

Foto’s: www.justhair.nl

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.