Of er nu wel of niet een definitieve oplossing komt tergen haaruitval weten we niet. Wat we wel weten is dat er diverse hoopvolle ontwikkelingen zijn. Hier volgt een update over potentiële toekomstige behandelingen die besproken werden op het laatste congres van de ISHRS, de vakvereniging van haartransplantatie artsen die in september bij elkaar kwamen in Alaska.

Minoxidil plus

Dr.Damkerng presenteerde zijn laatste resultaten bij het gebruik van Minoxidil gecombineerd met spirolactone. Volgens de bevindingen van Dr. Damkerng kan deze combinatie haaruitval stoppen en nieuwe haren laten groeien. Ofschoon dit veelbelovend lijkt zijn er wel ernstige bijverschijnselen gerapporteerd zoals gewichtstoename, versneld hartritme en verlaagde bloeddruk. Daar komt bij dat tot op heden deze combinatie niet de goedkeuring van de FDA en de gezondheidsautoriteiten van veel andere landen heeft.

Dr. Marty Sawaya presenteerde bewijs dat er mogelijk een connectie is tussen erfelijke haaruitval en een ontsteking van de haarfollikel en dat dardoor DHT een directe uitwerking heeft op het ontstekingseffect. Uit deze nieuwe informatie kan het mogelijk zijn om toekomstige behandelingen tegen haarverlies te ontwikkelen.

 

Haarmultiplicatie

Uiteraard kwam ook dit onderwerp ter sprake maar iets definitiefs was daarover niet te melden. Als eerste resultaat verwachten wij in het voorjaar van 2012 wat van Replicel te horen als de eerste proefpersonen voor hun eerste controle bezoek komen.

Share This