Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Doorgesneden follikels bij een haartransplantatie.

Een vraag die veel wordt gesteld bij personen die een haartransplantatie overwegen is:

Die haarfollikels zijn toch van buitenaf niet zichtbaar? Worden ze dan bij het oogsten niet doorgesneden?”

Bij de FUT methode

Bij de FUT methode zijn de haarfollikels wel zichtbaar. De strip huid met haren uit het achterhoofd wordt ten eerste dusdanig van onderen verlicht dat je de follikels duidelijk kan zien. Als er dan ook nog een microscoop wordt gebruikt is de zichtbaarheid nog beter. Hierbij komt het dus echt aan op de vaardigheid van de assistentes die dit werk meestal doen.

Bij de FUE methode

Hierbij zijn de haarfollikels niet zichtbaar. Om deze vraag te beantwoorden vragen we dit aan Dr. Bill Rassman uit de Verenigde Staten die al een hele lange ervaring heeft in de FUE methode.

Volgens Dr. Rassman worden er bij de FUE methode altijd wel wat follikels doorgesneden. Dat kan ook niet anders als je 1000 tot 1500 grafts (2500-3750 haren) gaat verzetten. Soms kan je al van te voren zien dat het percentage doorgesneden follikels hoger zal worden als acceptabel voor een goed resultaat.

Hoe je dat kan zien?

Dr. Rassman doet altijd een pré-test. Een klein aantal grafts om uit te vinden hoe de follikels er uit zien buiten de huid. Door ervaring weet hij bij welke cliënten hij niet moet doorgaan omdat het resultaat nooit goed kan worden. Dat ligt niet aan de behandelend arts maar aan de huid van de cliënt of aan de follikels die niet in lijn liggen met de haargroeirichting.

Wat is acceptabel

Volgens Dr. Rassman is 5% tot 10% doorgesneden follikels acceptabel. Die worden echter wel geplaatst want soms leveren ze toch een haartje op maar dan van mindere kwaliteit. Het zou aanbeveling verdienen dat haartransplantatie artsen eens eerlijk gaan bijhouden van hoeveel follikels ze geen of mindere kwaliteit verwachten maar ja, om dat eerlijk te doen en dan ook aan de patiënt vrij te geven is nogal wat gevraagd van de artsen, gezien de concurrentie in dit vak. Iedere arts wil eigenlijk een 100% resultaat.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.