Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

DREADLOCKS, VOORPORTAAL VAN TRACTIE-ALOPECIA

12

Haar is eigenlijk dood weefsel wanneer het uit de huid komt. Er kan dus geen leven in gebracht worden maar wel kan er schade aan toegebracht worden

Wanneer strakke paardenstaarten, vlechten, krulspelden, haarbanden of elastiekjes aan de haarschacht trekken, kan er haarverlies optreden op de plekken waar de spanning het grootst is. Meestal is dit haarverlies van tijdelijke aard maar wanneer er constante stress ontstaat op de haarfollikel kan er blijvende schade ontstaan.

Veel voorkomend bij meisjes/vrouwen met zogenaamde “braiths” of “dreadlocks”. Dit zijn heel strak aangetrokken vlechtjes die permanente haaruitval aan de voorrand van het hoofd kunnen veroorzaken.

Omdat het invlechten nogal veel werk is worden de strengen meestal flink aangedraaid zodat het niet zo snel nodig is om het invlechten te herhalen. En dat is nu juist het probleem. Soms al bij zeer jonge meisjes te zien. Het losser vlechten kan dit voorkomen. Na enige tijd kan het haarverlies blijvend zijn.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.