Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Een genetische test voor haaruitval bij vrouwen

Er was al een tijdje een genetische test op de markt waarbij mannen konden uitvinden of finasteride / propecia voor hen werkzaam kon zijn. Omdat de resultaten van finasteride pas na maanden zichtbaar worden was dit dus de moeite waard zodat je niet maandenlang een pil slikt die niet werkt met alle daaraan verbonden kosten.

Voor vrouwen was er nog geen test. Nu dus wel. Derma Genova, de fabrikant van de testen, heeft bekend gemaakt dat er nu ook een genetische test voor vrouwen is. In dit geval niet of vrouwen finasteride succesvol kunnen gebruiken maar of hun haaruitval een erfelijke oorsprong heeft. (1)

Aangezien haaruitval bij vrouwen veel oorzaken kan hebben is het weten of de haaruitval erfelijk is van groot belang bij het kiezen van een behandeling.

Finasteride is eigenlijk voor mannen ofschoon het ook wel bij vrouwen wordt gebruikt. Finasteride voor gebruik bij vrouwen is tot nu toe niet goedgekeurd door de gezondheidsautoriteiten.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.