Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Een studie met Minoxidil en het gebruik van een dermaroller (Engels)

min

De “International Journal of Trichology” is een studie gestart om te zien of het gebruik van een dermaroller (een roller met minuscuul kleine naaldjes) bij het aanbrengen van Minoxidil een gunstig effect heeft.

100 proefpersonen

Vier en negentig van de 100 proefpersonen maakten de 12 weken studie af van wie er 50 werden behandeld met Minoxidil 5% en de dermaroller en de overgebleven 44 personen kregen alleen Minoxidil 5%. Zes personen verschenen niet op de follow up afspraken en zijn in deze telling dus niet meegenomen. Het haarverlies in beide groepen was ongeveer hetzelfde.

Het resultaat

De conclusie is dat het gebruik van een dermaroller bij het aanbrengen van minoxidil inderdaad een gunstig effect heeft. Voor de volledige studie ga naar:

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.