Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Een volle bos met haar. Laat je niet in de maling nemen

Artikelen van Hans J. Diks mogen gratis worden overgenomen mits o.v.v.

BRON:   www.haarproblemen.nl

 logo_haarproblemen

Het eerlijke en onafhankelijke verhaal voor de consument

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in de kennissenkring met haarproblemen? Ik zou het op prijs stellen als je mijn informatie dan wilt doorsturen. Je kan daar een ander mee helpen.


Net zoals in andere bedrijfstakken komt ook in de haarproducten branche gesjoemel voor. Misschien in deze wel meer omdat er gespeeld wordt met emoties. Bij de cliënt komt er dan vaak “wishfull thinking” aan te pas. Je kent toch wel de uitdrukking: “Als het te mooi is om waar te zijn zal dat ook wel zo zijn”. En toch trappen we er weer in. Het is dus zaak om je te wapenen tegen dat gesjoemel.

Focus

Overkomt jouw dat ook wel eens? Ben je net van plan om een paarse auto te gaan kopen, zie je opeens heel veel paarse auto’s op de weg. Dat is focus. Hetzelfde gebeurt er met jouw haar. Voordat je in de gaten hebt dat je overmatige haaruitval hebt is het al een tijdje aan de gang. Opeens merkt je het zelf of iemand maakt je er op attent. Vanaf dat moment ben je er op gefocussed en ga je zoeken naar een oplossing.  Dan kan jij ook een klant worden van de sjoemelaars die je vertellen dat jouw haaruitval in 3 maanden kan worden opgelost.  Oh ja, ze beloven ook nog: “Niet goed, geld terug”. Ze weten namelijk dat de meeste mensen dat toch niet doen.

Even logisch nadenken

Ga even Goggelen op “Hair Grow Products”. Hoeveel zijn er? Ongeveer 3.530.000 resultaten zal Google zeggen. Zoveel haargroeimiddelen en toch zoveel mensen met haaruitval? Hoe kan dat? Zou het kunnen zijn de ze niet werken? Maar dat de mensen er toch weer intrappen? En dat er goed geld mee is te verdienen?

Hoe kan dat nou?

Een haargroeimiddel als medicijn moet uit den treure worden getest en dat kan jaren duren. Je moet ook nog bewijzen aan de gezondheidsautoriteiten (FDA-EMA) dat het middel werkzaam is. Als je een haargroeimiddel als cosmetisch middel op de markt brengt, zoals bijvoorbeeld shampoo, moet je alleen voor de warenwet kunnen aantonen dat het veilig is, dat het geen kwaad kan. Of het werkt is niet van belang.

Wat te doen

  • Volg de juiste weg en vraag aan je huisarts een verwijsbriefje voor een dermatoloog die bekend is met haaruitval. Dat laatste is van belang omdat niet alle dermatologen op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van haaruitval.
  • Ook medisch goedgekeurde haaruitval medicijnen werken niet altijd, zoals bij alle geneesmiddelen. Maar bij  deze is de kans op resultaat aanzienlijk groter.
  • Op dit moment zijn er pas twee medisch erkende geneesmiddelen op de markt tegen haaruitval en dat zijn Minoxidil (voor man en vrouw) en Finasteride (alleen voor mannen)
  • Ook een haartransplantatie behoort tot de mogelijkheden maar dan word toch wel aangeraden om ter preventie een van de voorgaande middelen te gebruiken. Dit om verdere haaruitval en haartransplantaties te voorkomen.

Meer info over haargroeimiddelen: https://www.haarproblemen.nl/category/preventie/


Over Haarproblemen.nl

Haarproblemen.nl is de website van de non-profit stichting Medi-Budget. Deze stichting streeft er naar om eerlijke en onafhankelijke informatie te geven over haarproblemen met als prioriteit haaruitval en haartransplantatie. De redactie is in handen van Hans J. Diks en hij wordt bijgestaan door een adviesraad met experts op ieder gebied van haarproblemen, medisch en niet-medisch. www.haarproblemen.nl/adviesraad

Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

Hans Diks

Jouw consumentenman bij haarproblemen

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy) 

 

 

 

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.