Eigen haar is goud waard

 

0. logo-haarproblemen

Haartransplantatie en wat je zoal weten moet

Weet je dat er al haast 50% van je haar is uitgevallen voordat je het merkt? 

Dat komt doordat je per daag meerdere keren in de spiegel kijkt. Iedere keer dat je kijkt zijn er weer een paar haren uitgevallen en dat merk je niet. Zo raak je gewend aan het beeld in de spiegel en pas als een ander er iets van zegt merk jij het ook. Soms zie je het pas als je foto’s van eerder ziet.

Weet je dat  haaruitval bij meer dan 90% van de mannen min of meer voorkomt?

In de meeste gevallen is het geen haarziekte. Het is een erfelijk aanleg die je cadeau krijgt van je voorouders. Je kan het vergelijken met de lengte. Ook die wordt genetisch bepaald.

En weet je ook dat dit bij vrouwen al 50% is en stijgend?

Hoe zou dit komen?  Wat is er veranderd?  Zou hert kunnen zijn dat de vrouw jaren geleden aan “de pil”is gegaan en dit ook weer doorgeeft aan haar dochters?

Het verschil in een haartransplantatie bij een man en bij een vrouw 

Haartransplantatie bij vrouwen vereist een andere benadering dan bij mannen. Mannen, mits goed geïnformeerd, kunnen al blij zijn als ze op een deel van het hoofd weer haar hebben. Vrouwen verwachten veel meer van een haartransplantatie. Ze willen eigenlijk het haar terug dat ze eerder hadden. Hier is dus duidelijk een goed gesprek nodig over de (on)mogelijkheden van een haartransplantatie. Concluderend kan je zeggen dat mannen sneller tevreden zijn dan vrouwen.

Het donorgebied

Het donorgebied, daar waar de haren voor het bovenhoofd vandaan moeten komen, heeft ongeveer 80 tot 100 follikel-units per vierkante centimeter. Haar groeit niet haar voor haar. Haar groeit in groepjes (follikel units) met van 1 tot soms wel 5 haren per unit. .

Korea Hair Transplant Center - FUE (Follicular Unit Extraction)

Zonder follikel units te beschadigen kunnen er, technisch gesproken, maximaal 50 units per vierkante centimeter worden geplaatst. Dus een volle kop met haar? Vergeet het maar. Gemiddeld zitten er in een follikel uni 2,2 haren. In het donorgebied dus maximaal 220 haren. Op het bovenhoofd komen dan dus maximaal 50 × 2,2 haren = 110 haren. Capice?

Andere factoren die het resultaat van een haartransplantatie kunnen beïnvloeden

  • De dikte van de individuele haar
  • Het contrast tussen de hoofdhuid en de haarkleur
  • De haarrichting waarin het haar is geplaatst
  • Krullend of golvend haar versus steil haar

Bron: Video Dr. Jeff Donovan, Canada. Lid adviesraad Hans J. Diks: (5) 20 Common Errors We Make In the Diagnosis and Treatment of Hair Loss – YouTube

Meer informatie van Hans J. Diks: Zoekresultaten op “haartransplantatie” | Haarproblemen.nl


Vragen?    hans@haarproblemen.nl

Gegroet, Hans J. Diks, onafhankelijk expert haarproblemen

“En bovendien ben ik van mening dat je alleen recht hebt op succes als je waarde toevoegt” (Hans J. Diks)

#HansJDiks

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.