Al eerder schreef ik over extensies, braiths en vlechten en het gevaar van pleksgewijs kaal worden.

Wat zijn extensies en wat is tractie alopecia

Extensions zijn extra haren die aan het eigen haar worden geknoopt of geplakt. Door overbelasting en de druk die op de haarfollikels wordt uitgeoefend kunnen eigen haren uitvallen. Nu weten we allemaal wel dat als je een haar uittrekt er gewoon weer een nieuwe haar komt. Dat klop, maar als het herhaaldelijk gebeurd gaat die haarfollikel denken:”Je wilt me niet? Prima. Dan stop ik er mee”. Het resultaat? Kale plekken op het hoofd die kaal blijven.

Hoe komt dat?

Hoe dichter de extensies op de hoofdhuid worden gezet des te langer gaan ze mee want extensies groeien met het haar mee en na een tijdje gaan ze los zitten en moeten weer opnieuw worden gezet (kassa). Dus hoe strakker gezet, hoe langer het duurt dat ze weer opnieuw moeten worden gezet. En daar zit nu juist de kneep. Door de spanning (tractie) op de haarfollikel in de huid wordt die beschadigd en stopt op een gegeven moment met het leveren van een nieuwe haar nadat de eerdere haren, waar die extensies aan vast zaten, uitvallen

Wat te doen?

Als het haar permanent gestopt is met groeien is het enige wat je kan doen om dit te behandelen,  een haartransplantatie. Of accepteren maar dat valt niet mee.


       HANDIGE LINKS NAAR HANS J. DIKS