Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

FDA erkenning voor Low Level Laser Therapie (LLLT) bij vrouwen met haaruitval

Eerlijke en onafhankelijke voorlichting voor de consument

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in de kennissenkring met haarproblemen?
Ik zou het op prijs stellen als je mijn informatie dan wilt doorsturen. 
Je kan daar een ander mee helpen.

Al eerder erkende de FDA het gebruik van de Hairmax Lasercomb bij mannen met haaruitval. Nu is ook de studie bij vrouwen beëindigd en is de laserkam ook voor vrouwen worden erkend.

Wat betekent FDA erkend

De FDA heeft twee soorten erkenning  De eerste erkenning is de “approval” en wordt gebruikt bij geneesmiddelen. Die moeten onafhankelijk bewezen veilig te zijn en resultaten te geven zoals bijvoorbeeld Minoxidil. 

De tweede erkenning heet “clearance” en is bedoeld voor apparaten met een indicatie waarvoor ze gebruikt worden. In dit geval dus tegen haaruitval. Daarvoor zijn dus wel onafhankelijke studies benodigd maar de FDA geeft geen direct oordeel over de resultaten. De beweringen van de fabrikant moeten echter wel op waarheid berusten. De erkenning hier is dus dat de laserkam veilig in het gebruik is en bedoeld is tegen haaruitval. Een zogenaamde “marketing clearance” dus.

Klinisch bewezen

Weer zo, n woord. In het Engels “clinically proven”. In dit geval was dit dus een dubbelblind onderzoek waarbij een aantal vrouwen met de echte laserkam werden behandeld en een andere groep met een nep laserkam. Het is dan de bedoeling dat er een aanmerkelijk verschil in het resultaat zichtbaar moet zijn, rekening houdende met het placebo effect.

Vijf onderzoeken

Er werd op vijf plaatsen onderzoek gedaan door verschillende artsen en de resultaten waren indrukwekkend. Na 6 maanden rapporteerden alle proefpersonen die met de echte laserkam waren behandeld hernieuwde haargroei. Zeventig procent rapporteerde ook dikker en voller haar.


Meer info: https://www.haarproblemen.nl/?s=LLL

Over Haarproblemen.nl

Haarproblemen.nl is de website van de non-profit stichting Medi-Budget. Deze stichting streeft er naar om eerlijke en onafhankelijke informatie te geven over haarproblemen met als prioriteit haaruitval en haartransplantatie. De redactie is in handen van Hans J. Diks en hij wordt bijgestaan door een adviesraad met experts op ieder gebied van haarproblemen, medisch en niet-medisch. www.haarproblemen.nl/adviesraad

Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

Ervarings exoert

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy) 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.