Hairmax

Al eerder erkende de FDA het gebruik van de Hairmax Lasercomb (In Nederland de Hairplus Laserkam) bij mannen met haaruitval. Nu is ook de studie bij vrouwen beëindigd en is de laserkam ook voor vrouwen erkend.

Wat betekent FDA erkend

De FDA heeft twee soorten erkenning De eerste erkenning is de “approval” en wordt gebruikt bij geneesmiddelen. Die moeten onafhankelijk bewezen veilig te zijn en resultaten te geven zoals Propecia

De tweede erkenning heet “clearance” en is bedoeld voor apparaten met een indicatie waarvoor ze gebruikt worden. In dit geval dus tegen haaruitval. Daarvoor zijn dus wel onafhankelijke studies benodigd maar de FDA geeft geen direct oordeel over de resultaten. De beweringen van de fabrikant moeten echter wel op waarheid berusten. De erkenning hier is dus dat de laserkam veilig in het gebruik is en bedoeld tegen haaruitval. Een zogenaamde “marketing clearance” dus.

Hairmax

Klinisch bewezen

Weer zo, n woord. In het Engels “clinically proven”. In dit geval was dit dus een dubbelblind onderzoek waarbij een aantal vrouwen met de echte laserkam werden behandeld en een andere groep met een nep laserkam. Het is dan de bedoeling dat er een aanmerkelijk verschil in het resultaat zichtbaar moet zijn, rekening houdende met het placebo effect.

Vijf onderzoeken

Er werd op vijf plaatsen onderzoek gedaan door verschillende artsen en de resultaten waren indrukwekkend. Na 6 maanden rapporteerden alle proefpersonen die met de echte laserkam waren behandeld hernieuwde haargroei. Zeventig procent rapporteerde ook dikker en voller haar.

Pin It on Pinterest

Share This