Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

FDA keurt het gebruik van de S.A.F.E.,R. goed voor wenkbrauw reconstructies

Al eerder werd de S.A.F.E.R. door de FDA goedgekeurd voor de normale haartransplantatie. Nu dus ook voor wenkbrauw reconstructie.

Epileren

Na de tweede wereldoorlog werd het de gewoonte om de wenkbrauwen te epileren. De haartjes verwijderen dus. Met een speciaal wenkbrauwpotlood werd dan een dun lijntje getrokken.

Doe het zelf maar

Als dat voor een korte periode gebeurt, groeit dat haar wel weer aan maar als dat jarenlang wordt gedaan geeft de natuur het op een gegeven moment op en groeit dat haar niet meer terug.

De wenkbrauwhaar transplantatie

Om dit probleem op re lossen zijn artsen zo, n 10 jaar geleden begonnen met het transplanteren van hoofdhaar naar de wenkbrauwen. Die haren moesten dan wel regelmatig geknipt te worden.

Geen zichtbare littekens

Omdat wenkbrauwen niet zo dik staan als hoofdhaar is het dus zaak om zo voorzichtig mogelijk te werk te gaan om zichtbare littekens te voorkomen. En daar komt de S.A.F.E.R. goed van pas.

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.