Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

FDA proef met de haartransplantatie robot

Dr. Wasserman zal de studie naar een haartransplantatie robot gaan leiden voor de de FDA. De naam van de robot is “The Restoration Robotics® “ Het is momenteel nog een prototype. De proef die Dr. Wasserman nu doet moet de laatste fase zijn voor een FDA erkenning van deze compleet nieuwe technologie.

De claim

De firma die het prototype heeft gebouwd beweert dat als een manuele haartransplantatie van 8 tot 10 uur duurt de robot dat in 5 uur kan doen. De robot heeft ook de mogelijkheid om via de computer de haarlijn aan de voorkant te bepalen.

De werking

Het is leuk om de robot in actie te zien. Als de patiënt beweegt, beweegt de robot mee. De robot neemt een voor een follicle units uit het achterhoofd en transporteert deze naar een bakje waar deze vochtig en koel worden gehouden.

Het achterhoofd

Het verwijderen van de follicle units levert heel kleine wondjes op van ongeveer een millimeter die dus snel en weinig zichtbaar zullen genezen.

De voordelen

  • Een minder invasieve behandeling

  • Sneller en efficiënter

  • Minder werkdruk

  • Minder kosten voor de patiënt

De verwachtingen

In de studie zitten nu proefpersonen met donker haar in de leeftijd van 29 tot 55 jaar maar Dr. Wasserman voorziet meerdere studies met andere groepen als deze studie is afgerond.

Het plaatsen van de follicle units

Dat doet deze robot (nog) niet en Dr. Wasserman denkt ook niet dat deze robot de chirurgische expertise van de haartransplantatie arts bij het plaatsen van de follicle units kan evenaren.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.