Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Feiten over haartransplantatie die je moet weten

 logo_haarproblemen

Eerlijk, onafhankelijk, betrouwbaar

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in de kennissenkring met haarproblemen? Ik zou het op prijs stellen als je mijn informatie dan wilt doorsturen. Je kan daar een ander mee helpen.


needToKnow

Een haartransplantatie? bereid je goed voor.

Overweeg je een haartransplantatie?

Het zal je nu wel duidelijk zijn dat en haartransplantatie de enige permanente oplossing is voor haaruitval en met de huidige techniek onzichtbaar is. Je weet ondertussen ook dat erfelijk onbelast haar van het achterhoofd verplaatst wordt naar het bovenhoofd, daar waar de haaruitval zichtbaar was. Je weet nu ook dat getransplanteerd haar blijft groeien voor de rest van je leven.

FUE

Twee technieken

Gedurende jouw studie naar de mogelijkheden van haartransplantatie zal je ook berekt hebben dat er twee technieken zijn om een haartransplantatie uit te voeren. Als eerste noemen we de FUT (follicle unit technique) waarbij follicle units met 1-4 haren worden verplaatst. Het voordeel hiervan is dat dit ook de manier is waarop de haren van nature groeien. Het nadeel is een litteken op de plaats waarop het haar is verwijderd. Daar groeit dan wel weer haar overheen zodat het niet zichtbaar is.

densitometry x3Uitvergroting van follicle units

De tweede techniek is de FUE techniek (Follicle unit extraction) Bij deze methode worden de follikel units één voor één verwijderd.

Wat is belangrijk te weten bij een haartransplantatie

  • Bij beide technieken is het niet mogelijk om later je hoofdhuid te scheren. Je haar heft de neste lengte bij ongeveer 5 cm.
  • Het is onmogelijk te bepalen tot waar jouw kaalheid zal gaan. Zeker bij jongere mannen is het haaruitval patroon nog niet bereikt. Je kan wel stellen dat als er een scherpe lijn loopt tussen kaal en haar op het achterhoofd het definitieve patroon is bereikt.
  • Om eventueel verdere haaruitval te stoppen kan Finasteride of Minoxidil worden geadviseerd. Ook zijn er nog de Low Level Laser en de PRP (Platelet Rich Plasma) therapie maar daarvan is de werkzaamheid op dit moment veelbelovend maar nog niet definitief vastgesteld.
  • Let er op dat als je geïsoleerd deel van het hoofd laat behandelen, de kruin of de inhammen alleen. er nog voldoende donorhaar is om later die delen te laten aansluiten op het overgebleven haar.
  • Normaal gesproken zijn infecties weinig voorkomend en geneest de hoofdhuid snel. Mocht je toch een infectie krijgen dan is een bezoek aan de kliniek het advies. Normaal gesproken kan dit prima worden behandeld.
  • Om een zwelling van het voorhoofd te voorkomen kan je proberen in een wat zittende houding te slapen. Mocht er desondanks toch een zwelling optreden dan is die na een paar dagen vanzelf weer verdwenen
  • Haargroei wordt zichtbaar vanaf 3 maanden en het definitieve resultaat kan je na ongeveer 12 maanden bewonderen.
  • In de beginfase kan het voorkomen dat het nieuwe haar wat kroezerig is maar wees gerust, dat gaat voorbij.

Door: Hans J.Diks

FOTO HJD

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy)

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.