0. logo-haarproblemen

Eerlijk, betrouwbaar en onafhankelijk

Finasteride. Hoe werkt dat?

Uit studies is gebleken dat het gewicht van de hogere mate toe vergeleken met de toename van het aantal haren (haircount). Dit houdt in dat er meerdere factoren zijn, behalve het aantal haren, die bijdragen tot het succes van Finasteride bij mannen (Voor vrouwen is Finasteride niet getest en dus niet te adviseren).

Vellus haar (geminituraliseerde haren)

Vellus hair

Zoals jullie zelf al hebben vastgesteld is het niet zo dat een gezonde haar uitvalt en nooit meer terugkomt. Daar zit nog een fase tussen, vellus haar genaamd. Het haar dat bedoeld is om uit te vallen woordt dunner, kroeziger, en soms ook lichter van kleur.  Ook stoppen die haren op een gegeven moment met groeien. Finasteride kan er voor zorgen dat het vellus haar weer wordt teruggedraaid naar gezond groeiend haar. Dat op zicht zelf geeft al een goed resultaat.

Haarcheck

HAIRCHECK

Vandaar dat het belangrijk is dat een haaruitval expert voor het gebruik van finasteride de haaruitval vastlegt in foto-s en waarnemingen. Er is een instrument dat daarvoor gebruikt kan worden, de HAIRCHECK, maar dat heb ik in Nederland nog niet gezien. Ook een mogelijk is om op de hoofdhuid een afbreekbare tatoo te zetten van een vierkante centimeter en dan gewoon de haren tellen na 3-6 en 9 maanden.

De verbetering

Ik heb zelf waargenomen dat een man met heel veel vellus haar (tegen de 80%) met finasteride weer gezond groeiend haar kreeg op die plek. Maar dat is 1 man en zegt wetenschappelijk dus niets. Wel is deze werking al in veel studies al aangetoond. Om dus zeker te weten dat Finasteride werkt kan je het beste begeleiding zoeken bij een arts die bekend is met jouw problematiek.

Waarschuwing

11

Lees voor het gebruik van Finasteride de bijsluiter goed door. Er zijn namelijk bijwerkingen geconstateerd die het sexleven kunnen beïnvloeden. Een laag percentage maar toch, je zal het maar zijn.

Door: Hans J.Diks

Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt” (Diksy)

 

Pin It on Pinterest

Share This