Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Finasteride. Wanneer verloopt het octrooi?

Door Hans J.Diks, Haarconsument

rp_DSC_1595-300x198111-150x150.jpg        Finasteride. Wanneer verloopt het octrooi?

Finasteride (Propecia) is een octrooi van MSD (Merck. Sharpe en Dohme) en als zodanig de eerste pil waarvan de werkzaamheid medisch is vastgesteld. Maar zoals bij alle octrooien komt er een einde aan het alleenrecht om die stof te verkopen. Bij dit midden is de afloopdatum october 2014. Het octrooinummer is: EP 724.444 B1. De firma Mylan dacht dat gezien de nog korte looptijd, zij al een finasteride middel op de markt konden gaan brengen. Dat noemt men dan een generiek middel.

  propecia

Hierbij een verslag van het octrooi (patent) bureau

 http://www.nlo.nl/nl/nieuws/574/Rechtbank-Den-Haag-wijst-MSD-verbod-op-inbreuk-van-EP-724-444-B1-door-Mylan-toe

 

Rechtszaken in verschillende landen

Er hebben zich niet alleen rechtzaken afgespeeld in Nederland. In veel Europese landen verzocht MSD om een verbod op de inbreuk van hun octrooi en het terughalen van reeds verkochte voorraden door Mylan. In een aantal landen luidde de uitspraak hetzelfde. In sommige landen loopt de zaak nog.

Een eerder artikel

Reeds eerder schreef ik een artikel over het verlopen van het octrooi. Je junt het hier vinden. De octrooinummers zijn anders want soms proberen pharmaceutische firma’s het octroi te verlengen door wat nieuwigheden in hun product te stoppen.

https://www.haarproblemen.nl/preventie/wanneer-verloopt-het-patent-op-propecia-finasteride/

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.