Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

FUE en FUT, Welke methode is beter?

Welke van die twee methodes is nu het beste. Dat was een “hot topic” op het congres. Of kunnen beide methodes vreedzaam naast elkaar bestaan? Op een of andere manier is de FUE methode het meest populair bij de cliënten en kreeg ook meer aandacht op het congres. Na al de tijd dat beide methodes bestaan zijn de artsen het nog steeds niet met elkaar eens.

Het panel

Een panel van artsen, voorgezeten door Dr. Bill Rassman debatteerde over de voor- en nadelen van beide methodes. Dr Bill Rassman opende de discussie door meteen maar iets op tafel te gooien van wat hij noemde “een “Follikel Holocaust”. Daarbij doelde hij op een behandeling van 6840 follikel units in twee behandelingen met als resultaat een verlies van ongeveer 26.000 haren en een opgebruikt donorgebied. De meerderheid van de follikel units faalden. De behandeling was gedaan met de FUE methode. Dr. Bill Rassman houdt er nu eenmaal van om de boel wat op te ruien want dit is natuurlijk een incident.

De input van andere artsen

  • FUE wordt toenemend populair en meer gevraagd door toekomstige cliënten. Verwacht wordt dat het aantal FUE behandelingen het aantal FUT behandelingen zal overstijgen.
  • FUE is een veilige behandeling maar dan wel in de handen van een ervaren chirurg.
  • Het beschadigen van follikel units is sterk gedaald door een beter instrumentarium.
  • Dr. Bradley Wolf toonde een cliënt met 1000 follikel units op iedere kant van het hoofd, in totaal dus 2000 follikel units, in twee behandelingen met 1 dag er tussen. Na 7 maanden was het resultaat prima en was ook de cliënt was erg tevreden. En daar gaat het om.
  • Dr. Suddleson vind de FUT methode nog steeds “de gouden standaard” en dat de FUE methode meer geschikt is voor kleinere behandelingen. Dr. Russel Knudsen, een ervaren chirurg uit Australië was het met hem eens.
  • Alle artsen waren het wel eens over het feit dat de populariteit van de FUE methode ieder jaar stijgt en het aantal FUT procedures ieder jaar daalt.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.