Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Fue haartransplantatie zonder littekens?

0. logo-haarproblemen

Eerlijk, betrouwbaar en onafhankelijk

Fue haartransplantatie littekenloos?

Je hoort nogal eens beweren dat een behandeling met een Fue haartransplantatie littekenloos is. Klopt dat eigenlijk wel?

De waarheid en niets dan de waarheid

Om maar met de deur in huis te vallen, alle vormen van haartransplantatie, FUT en FUE laten littekens na. Als er nu beweert word “onzichtbare littekens” zit men dichter bij de waarheid.

FUT

FUT scar

Bij een Fut haartransplantatie wordt een strip uit het donorgebied genomen die buiten de huid wordt opgedeeld in individuele grafts (follicular units). Deze ingreep laat een litteken na op het achterhoofd van links naar rechts.  Na de genezing, en als er geen complicaties optreden (infectie) is dit litteken niet te zien omdat er haar van boven over het donorgebied valt. Als het haar erg kort wordt gedragen of zoals nu mode is het hoofd scheren is het litteken wel degelijk zichtbaar.

FUE

FUE scars

Bij de Fue haartransplantatie techniek worden de grafts een voor een uit het achterhoofd verwijderd. Dat laat een klein litteken na in de vorm van een potloodpunt. Door het omliggende haar worden deze puntjes gecamoufleerd en voor het oog onzichtbaar mits er geen complicaties optreden. Dat de liyttekens voor het oog onzichtbaar zijn wil niet zeggen dat ze er niet zijn. Bij deze methode kan het haar wel korter worden gedragen dan bij de Fut methode.

Machinaal grafts oogsten

NeograftSafe systemArtas robot

   Neograft                                                             SAFE system                                              De Artas robot  

Met de laatste nieuwe ontwikkelingen bij haartransplantatie wordt veelal beweert dat die methodes wel littekenloos zijn.  Vergeet het maar. Ook hierbij kunnen de littekens voor het oog onzichtbaar zijn maar al zijn ze nog zo klein, verdwenen zijn ze niet.

Door: Hans J.Diks

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt” (Diksy)

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.