Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

FUE MET HAARWORTELVERMEERDERING

Deze methode is dezelfde als de FUE methode met als verschil de manier en het instrumentarium waarmee de follicle unit (micro-graft) uit het achterhoofd wordt verwijderd. Research heeft aangetoond (Dr. Kim-Dr.Choi, Korea) dat een haarfollikel 2 groeikernen heeft. Een groeikern onderaan het haar en een groeikern ongeveer in het midden van het onderhuidse deel van het haar. Door dus maar één deel van de haarfollikel te verwijderen kan het overgebleven deel, dat is blijven zitten, weer een nieuwe haar produceren. Wanneer het goed zou werken kan het haar in theorie worden verdubbeld. Gebleken is echter, dat de teruggroei van de haren in het donorgebied niet is bewezen. Veel artsen hebben dan ook hun twijfels over deze methode en zien de propaganda hiervoor als een zogenaamd “marketing tool” (reclame middel).Het wachten is dus op een onderbouwd en onafhankelijk medische testrapport voor dat we hier over een doorbraak op haartransplantatie gebied kunnen spreken.

Voordelen:

  • De ingreep is lichter dan de stripmethode.
  • Snellere genezing in het donorgebied.
  • Geen hechting in het donorgebied.
  • Kans op extra haren.

Nadelen:

  • Opbrengst soms minder dan 100% i.v.m.het beschadigen van de groeikern. (zie testrapport).
  • Kans op achteruitgang van de haarkwaliteit. (Kwalitatief zijn de haren beduidend slechter, kleine dunne haren, minder pigment, slap.)
  • Door geringe ervaring geen garantie op de langere termijn.

 

De toekomst

Haircell Duplication. Hierbij worden stamcellen buiten het lichaam (in vitro) vermenigvuldigd. (methode Intercytex/Bosley) Hierbij zijn de eerste testen op mannen gedaan en er gaan er nog meer volgen. Die cellen worden dan ingespoten (in vivo) en moeten vervolgens weer een follikel maken die dan weer een haar gaat produceren. Voor dat dit echt uit ontwikkeld is gaan er nog vele jaren voorbij. Maar gezien de laatste ontwikkelingen, mag hier het meest van verwacht worden. Dit zou overigens ook een mooie oplossing zijn voor bijvoorbeeld behandeling van brandwonden.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.