Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haartransplantatie

Haartransplantatie. Kan dat zonder littekens?

Door stichting medi-Budget, een non-profit stichting

Eerlijk, onafhankelijk, betrouwbaar

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in uw kennissenkring met haarproblemen? Ik zou het op prijs stellen als je deze informatie dan wilt doorsturen. Je kunt daar een ander mee helpen.


Haartransplantatie. Kan dat zonder littekens?

 

fut-vs-fue

 

Wel eens advertenties gezien op het internet of in websites over een  haartransplantatie zonder littekens? Zou dat echt waar zijn? 

Follikels oogsten (in een follikels zitten 1-4 individuele haren)

Haartransplantatie is een chirurgische behandeling. Dat betekent dat er eerst follikels, ook wel grafts genaamd, moeten worden geoogst. Die follikels kunnen niet van iemand anders komen. Jij zelf bent de donor. Die follikels moeten dus chirurgisch worden gehaald uit jouw donorgebied (achterhoofd en zijkanten). Dat uitnemen van die follikels kan niet zonder te snijden met wat voor apparaat dan ook.

Twee manieren om te oogsten

Die twee manieren zijn:

  • De FUT techniek (de strip methode))
  • De FUE techniek (uitnemen per follikel)

Welke methode wordt gebruikt, het blijft en chirurgische ingreep. 

De FUT methode

Bij deze wordt een strip met donorhaar uit het achterhoofd verwijderd en dat levert dan een lange dunne lijn op als litteken. Door het overvallende haar van er boven is dat dus niet zichtbaar maar het zit er dus wel. Bij mij is het dusdanig genezen dat je moeite moet doen om het litteken te vinden. Maar niet iedereen geneest zo mooi als bij mij. Nadat de strip is verwijderd wordt deze handmatig opgedeeld in individuele follikels. Een hel precies werkje dus dat veelal onder een microscoop wordt gedaan. 

De FUE methode

Hierbij worden de follikels individueel met een ronde punch verwijderd. Daarbij blijft er nog omliggend haar achter.  Dus in dit geval geen lijn als litteken maar en aantal, afhankelijk van de uitgenomen follikels,  kleine ronde littekens  Ook hierbij worden die littekens verborgen door het omliggende haar

Wat is beter. FUT of FUE

Dat is helemaal afhankelijk van de behandelde persoon. Bij FUE zijn de littekens minder zichtbaar omdat er zowel bovenhaar als zijhaar aanwezig is om de littekens te verhullen. Een nadeel met de FUE methode is dat er minder donorhaar kan worden geoogst omdat er tussen de uit te nemen follikels nog haar blijft staan. Bij een klein donorgebied kan er dus gekozen worden om de FUT methode te gebruiken. 

Overleg met de behandelend arts

Bespreek van tevoren de te gebruiken techniek met de behandelend arts. Hij / zij kan dan uitleggen waarom in jouw specifieke geval een bepaalde methode beter is. Een goede haartransplantatie arts moet beide technieken beheersen. Zo niet dan ben je op het verkeerde adres. 

Meer info: https://www.haarproblemen.nl/?s=FUE+ha

 


Webmaster: Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ).  Ervarings expert met 2 haartransplantaties. (1990 en 1995)

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt, toch?” (Hans J. Diks)


Deze non-profit website wordt mogelijke gemaakt door onze sponsors

 HAARTRANSPLANTATIE

               www.hairplusmc.nl 

                

 www.nationaalhuidcentrum.nl


       LASER THERAPIE (LLLT)

    www.hairmax.com


MICRO HAAR PIGMENTATIE (MHP)

www.beautycarenederland.nlHome

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.