Expertise: Low   Level Laser / HairlaserJohn Vincent – Verenigde Staten
Gastblogger www.haarproblemen.nl

Vertaling: Hans J.Diks

Haarverlies bij vrouwen, hoe er mee om te gaan.

In deze blog ga ik specifiek in op haaruitval bij vrouwen. Waarom alleen vrouwen? Omdat haaruitval l bij vrouwen gecompliceerder is dan bij mannen. Ook wil ik ingaan op de behandelingen die voor vrouwen mogelijk zijn.

Vandaag haar, morgen weg. Wat te doen?

Een studie heeft uitgewezen dan mannen meer houden van vrouwen met lang haar dan vrouwen met kort haar.  Dus, we weten dat lang haar “in “ is, bij zowel mannen als vrouwen zelf. In een maatschappij die oppervlakkige vrouwelijke kenmerken hooglijk waarderen is het voor veel vrouwen moeilijk om aan die hoge verwachtingen te voldoen.  Wellicht is dat de verklaring dat ongeveer 86,5% van de vrouwen wereldwijd op zoek is naar professionele behandelingen om haaruitval te voorkomen.

Een hopeloos streven?

Ofschoon het voorkomen van haaruitval bij vrouwen een hopeloze strijd lijkt zijn er mogelijke oplossingen. De navolgende informatie belicht vier, benaderingen die dikwijls effectief blijken.

1.    Accepteren, leren er mee om te gaan

  • Jaarlijks ondervinden miljoenen vrouwen enige vorm van haaruitval wat niet bijdraagt aan het zelfvertrouwen en je emotioneel goed voelen.
  • Volgens een recente studie met betrekking tot het psychologische effect van haaruitval zijn de effecten bij vrouwen groter dan bij mannen. (of houden de mannen zich groot?)
  • Haaruitval bij vrouwen kan door veel zaken worden veroorzaakt zoals een erfelijke oorzaak, stress, hormonale onbalans, slechte voeding en sommige medicijnen.
  • Er zijn vele strategieën om met haaruitval om te gaan zoals supportgroepen, online forums en bijvoorbeeld consultaties.

2. Alternative behandelingen

De schatting is date er wereldwijd meer dan 500 miljoen dollar wordt uitgegeven aan haaruitval middeltjes. Daarvan zijn ongeveer 3,2% uitgaven aan kruidenmiddeltjes. Ook vitamines staan hoog op de lijst maar uit een rapport van de New York Times bleek dat er geen speciale vitaminen zijn die de haargroei bevorderen. Er zijn momenteel maar 3 niet chirurgische behandelingen die door de FDA zijn goedgekeurd.

  • Minoxidil, een lotion om plaatselijk aan te brengen. (Kan allergie veroorzaken)
  • Finasteride, alleen voor mannen.(Voorzichtig met de bijwerkingen)
  • Low Level Laser. (Geen bijwerkingen bekend)

3.    Camouflage 

In de Verenigde Staten dragen 19% van de vrouwen hoeden en shawls om hun haaruitval te verbergen. 75% probeert hun haaruitval op te lossen met haarwerken. Als laatste kunnen we nog producten noemen die de haaruitval verdoezelen zoals kleursprays en haarvezels. Door het kleurverschil tussen een blanke huid en donker(der) haar is de haaruitval dan minder zichtbaar.

23

4.    Haartransplantatie

Sinds 2004 worden er jaarlijks 156% meer haartransplantaties uitgevoerd. Een van de redenen is zeker de sterke kwaliteitsverbetering die de haartransplantatie heeft ondergaan. Wel moeten er voor haartransplantatie bij vrouwen meer en andere eisen worden gesteld dan bij mannen.

5.    Low Level Laser 

Dit is een behandeling van de laatste jaren en het aantal personen voor die behandeling neemt nog steeds toe. Het succespercentage ligt hoog (afhankelijk van de geraadpleegde studie) waarbij moet worden aangetekend dat het een behandeling is die blijvend moet worden uitgevoerd. Er is dus discipline voor nodig. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat vrouwen meer succes hebben dan mannen. Zij hebben er meer voor over. Er zijn drie doelen die met Low Level Laser kunnen worden bereikt:(bron: “National Public Health” van Canada):

 

kam

  • Preventie haaruitval
  • Hernieuwde haargroei
  • Sterker haar

 

Andere bronnen:

http://abcnews.go.com/Health/WomensHealth/reasons-losing-hair/story?id=13320129

http://www.statisticbrain.com/hair-loss-statistics/

http://www.ehow.com/facts_5498695_men-love-long-hair.html

http://abclocal.go.com/wabc/story?section=news/consumer&id=8982982

http://www.ishrs.org/articles/hair-loss-effects.htm

http://www.belgraviacentre.com/blog/hair-loss-facts-figures-and-statistics/

http://www.americanhairloss.org/women_hair_loss/introduction.asp

http://www.wigsonlinestore.com/article/wig-statistics:-how-many-american-women-wear-wigs

http://www.wigindustry.com/articles/090309.htm

http://www.aad.org/stories-and-news/news-releases/new-generation-of-laser-and-light-therapies-could-provide-future-treatment-options-for-skin-hair-and-nail-conditions

“ Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt, toch?”(Diksy)

MELDT JE AAN EN ONTVANG HET GRATIS E-BOEK “HOOFDZAKELIJK HAAR”

Gratis bij jouw aanmelding het boek HOOFDZAKELIJK HAAR ter waarde van € 19,95″

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en tips uit de haarwereld ?

Share This