Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

GLUTENTOLERANTIE EN ALOPECIA AREATA

Onlangs las ik een interessant artikel in het ledenblad van de AAPV (Alopecia Areata Patiëntenvereniging) over het verband van een glutenintolerantie en het voorkomen van alopecia areata. De bron was Prof.dr.J.B. van der Meer van het Academisch Ziekenhuis in Groningen.

Uit zijn onderzoek bleek dat glutenintolerantie bij gemiddeld 1 op de 300 mensen voorkomt maar bij mensen met alopecia areata was dit drie maal zo veel. Over het algemeen kunnen mensen die een glutenintolerantie hebben een zo normaal mogelijk leven leiden, zolang ze zich maar onthouden van voedsel met gluten (tarwe, haver, rogge, gerst en spelt). Zodra ze weer gluten toelaten keert de allergie terug, iets dat “uit eten gaan” moeilijker maakt.

Er is dus een overeenkomst tussen de 2 ziektes maar niet iedereen met een glutenintolerantie krijgt Alopeca Areata. Waarschijnlijk spelen genetische factoren hier ook een rol.

www.alopecia-vereniging.nl

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.