Ouder worden en je haren behouden?

 

Hans J. Diks, schrijver en journalist (lid NVJ) over haarproblemen

Voor de laatste HAARWEETJES, de nieuwtjes en ontwikkelingen?  HAARWEETJES


Hoe de haargroei na 50 te behouden

Wat gebeurt er met het haar als je ouder wordt? Waarom verlies je haar als je ouder wordt? Hoe zorg je voor je haar als je ouder wordt? Wanneer moet je naar je dokter? Naarmate je ouder wordt‌, is het normaal dat je lichaam veel verschillende veranderingen doormaakt. Veranderingen in je haar maken deel uit van dat proces. Haar verandert van nature van kleur en textuur in de loop van de tijd. Soms betekent dat dat je dunner haar hebt of minder haar naarmate je ouder wordt.

Wat te doen? 

Gelukkig kun je dingen doen om je haargroei te ondersteunen na de leeftijd van 50 jaar. Er zijn verschillende hulpmiddelen om haaruitval te bestrijden. Maar hoe merk je dat je haar verouderd? . 

Kleur verandering.

Haarzakjes zijn structuren in je hoofdhuid en huid die haar helpen groeien. Naarmate je ouder wordt, gaan de haarzakjes minder pigment produceren. Hierdoor wordt je haar grijs.

De dikte van je haar

Dat kan ook veranderen. Het is normaal dat het dikke haar dat je als jonge volwassene had, uiteindelijk fijn en dun wordt. Haarlokken worden kleiner. Ze kunnen vaker uitvallen of helemaal niet teruggroeien…

Waarom verlies je haar als je ouder wordt?

Hier zijn een paar verschillende redenen waarom u haaruitval kunt krijgen naarmate u ouder wordt.

  • Erfelijke eigenschappen. Erfelijke eigenschappen zijn eigenschappen die van ouders op kinderen worden doorgegeven. Heeft een van je ouders dunner haar of een voorgeschiedenis van haaruitval? Jij waarschijnlijk ook.
  • Endocriene aandoeningen. Hormonen zijn chemicaliën die door klieren in uw endocriene systeem worden geproduceerd en in uw bloedbaan worden afgegeven. Een disbalans ontstaat wanneer er te veel of te weinig van een hormoon is. Haarverlies kan gepaard gaan met verschillende endocriene aandoeningen.
  • Schildklieraandoeningen. Wanneer de hormoonproductie door uw schildklier wordt verstoord, beïnvloedt dit andere processen in uw lichaam. Dit omvat de ontwikkeling van haar bij de wortel. Haar valt uit en kan niet worden vervangen door nieuwe groei. Dit kan ertoe leiden dat uw hoofdhuid en andere gebieden, zoals uw wenkbrauwen, dunner worden.
  • Verminderde hormonale ondersteuning. Zowel mannelijke als vrouwelijke hormonen beïnvloeden de haargroei. Mannelijke hormonen staan ​​bekend als androgenen, een categorie die testosteron omvat. Androgenen stimuleren de haargroei op het gezicht en lichaam en zorgen voor voller, dikker haar op het hoofd.
  • Voedingstekorten. Het consumeren van een dieet zonder de juiste voedingsstoffen kan leiden tot haaruitval.
  • Menopauze. De menopauze is de tijd in het leven van een vrouw waar haar maandelijkse menstruatiecyclus stopt. Wanneer dit gebeurt, verlaagt het de productie van oestrogeen en progesteron. Deze hormonen zorgen ervoor dat het haar sneller groeit en langer op het hoofd blijft zitten. Als er minder van het hormoon is, is er minder haar. 

Meer weten hoe je je haar kan behouden?  Haarbehoud middelen“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt ” (Diksy)

HANDIGE LINKS NAAR HANS J. DIKS

 


Deze non-profit website wordt mede mogelijke gemaakt door onze sponsors

  Lasertherapie (LLLT)

www.hairmax.com


MICRO HAAR PIGMENTATIE (MHP)

www.beautycarenederland.nl

                  ===============================

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.