Bang om kaal te worden? Stop je haarfollikels al vast in de bank voor toekomstig gebruik

Door stichting medi-Budget, een non-profit stichting

Eerlijk, onafhankelijk, betrouwbaar

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in uw kennissenkring met haarproblemen? Ik zou het op prijs stellen als je deze informatie dan wilt doorsturen. Je kunt daar een ander mee helpen.


HairClone begint de eerste bankier service voor haarfollikels

HairClone, een beginnende start-up heeft een licentie gekregen om als eerste haarfollikels te bewaren voor eventueel toekomstig gebruik. Dat kan van belang zijn bij iedereen die bang is om in de toekomst met haaruitval te maken te krijgen.

Wie is HairClone?

HairClone uit Manchester is een biotechnisch laboratorium beweert dat haaruitval tot het verleden kan behoren. Als een belangrijke stap voorwaarts heeft zij de goedkeuring verkregen van de “Human Tissue Authority (HTA)” om haarfollikels in een zogenaamde haarbank op te slaan.

Hoe werkt het?

Mannen en vrouwen die bang zijn om kaal te worden kunnen haarfollikels laten invriezen. Ongeveer 100 haarfollikels zullen uit het achterhoofd (het erfelijk onbelaste deel van het achterhoofd) worden verwijderd. Dat is een simpele procedure die niet meer dan een uur zal duren. Die follikels worden dan ingevroren op min 180 graden in de HairClone partner huidbank. Die kunnen dan in de toekomst, afhankelijk van verdere goedkeuringen, worden gebruikt om haaruitval te bestrijden.

De wetenschap

De wetenschap achter deze methode komt voort uit het behandel concept “‘cloning’ and multiplying of Dermal Papilla, or ‘DP” (Klonen en vermenigvuldigen van de Derma Papilla).  

Dr. Bessam Farjo

De haartransplantatie expert, Dr. Bessam Farjo,van de kliniek “Farjo Hair Institute” is de medisch directeur van Hairclone. zegt het volgende: Nu de licentie is geregeld zijn we klaar om haarfollikels in te vriezen  Consultaties kunnen snel beginnen. We worden al dagelijks gebeld met de vraag wanneer de bank-service klaar is voor gebruik.

Wie komt er in aanmerking

Het opslaan van haarfollikels in de haarbank is beschikbaar voor alle volwassenen van 18 jaar en ouder. De kosten zullen rond de 2000,- Engelse ponder bedragen.In de consultatie zullen de behandelend arts en de patiënt bekijken of het invriezen van de haar follikels een goede optie is. 

De vervolgbehandeling later

Eerder is al vastgesteld dat de ingevroren cellen in staat zijn om gemineraliseerde haren (haren die al in de uitvalfase zitten)  te vervangen waarna ze weer gaan groeien met dezelfde dikte en lengte. Met de reeds bestaande haartransplantatie technieken kunnen die follikels dan weer in de huid, daar waar nodig, worden ingebracht.  Hoewel er nu toestemming hebben om follikelbankieren te starten, is het belangrijk te benadrukken dat dit niet betekent dat HairClone  gemachtigd is om met de vervolg behandelingen te beginnen. Het verkrijgen van die autorisatie zal ons volgende doel zijn en follikelbankieren zal ook belangrijke inkomsten opleveren om deze ontwikkeling te versnellen en omdat de follikels van deze patiënten al zijn opgeslagen, kunnen ze de eerste zijn die toegang hebben tot de behandelingen wanneer we de benodigde autorisaties hebben. ‘

De nog langere termijn

Op de langere termijn heeft HairClone een ander belangrijk doel, namelijk op een dag cellen uit bankfollikels gebruiken om duizenden geheel nieuwe haarzakjes te maken via een proces dat ‘follikelneogenese’ wordt genoemd.

Samenwerking

HairClone verwacht het aantal klinische partners de komende maanden te verhogen, maar er zijn al meer dan 100 miljoen mensen binnen 50 mijl van een partnerkliniek in het VK, de VS, Australië, Nieuw-Zeeland en Canada

Meer info:https://www.haarproblemen.nl/?s=Research

Adviesraad Hans J. Diiks: :https://www.haarproblemen.nl/adviesraad


Webmaster: Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ).  Ervarings expert met 2 haartransplantaties. (1990 en 1995)

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt, toch?” (Hans J. Diks)


Deze non-profit website wordt mogelijke gemaakt door onze sponsors

 HAARTRANSPLANTATIE

               www.hairplusmc.nl 

                

 www.nationaalhuidcentrum.nl


       LASER THERAPIE (LLLT)

    www.hairmax.com


MICRO HAAR PIGMENTATIE (MHP)

www.beautycarenederland.nlHome

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.