Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Low Level Laser nu voor man en vrouw

Alleen voor mannen

Het eerste LLLT apparaat dat werd erkend door de FDA was de HairMax lasercomb. (In Nederland de HairPlus Laserkam). De studie die tot die erkenning leidde was gedaan op mannen. Dat LLLT ook bij vrouwen kon werken werd algemeen aangenomen maar er was (nog) geen aparte studie naar gedaan.

Nu ook voor vrouwen

LLLT is nu ook erkent voor vrouwen. Dit keer niet met een “handheld” laserkam maar met een soort droogkap waarin de laserdiodes langzaam ronddraaien. Het apparaat is dan ook niet bedoeld voor thuisgebruik maar voor behandeling in klinieken en gespecialiseerde salons.

Bezint eer ge begint

Net zoals bij de LLLT voor mannen is discipline heel belangrijk. De verbetering geschiedt langzaam en van dag tot dag niet merkbaar. Alleen metingen (haartellingen) met een tussentijd van twee maanden toonden in deze studie de resultaten aan. Zonder die broodnodige discipline hebben veel mensen de behandeling al na korte tijd opgegeven. Geduld is een schone zaak.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.