Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haargroeimiddelen. Hierbij de 4 bewezen middelen

Haargroeimiddelen. Hierbij de 4 bewezen middelen

De haargroeimiddelen advertenties

Je kan er niet om heen. Overal zie je dé manier om in 3 dagen weer een volle bos haar terug te krijgen. Meestal een geheime methode, of een teruggevonden Chinese methode doet het ook goed. Meestal heeft de persoon in de advertentie dan ook nog een witte doktersjas aan. De bijgaande foto’s laten dan het voor en na resultaat van het wonder zien. Als ik die advertenties tegenkom op de sociale media zet ik meestal mijn vaste commentaar eronder: SJOEMEL ALERT.           

1. Minoxidil

 Ik kan mij nog goed herinneren dat het eerste bewezen geneesmiddel tegen haaruitval werd geïntroduceerd. Het was rond 1990, zo’n 22 jaar geleden. Het Dijkzicht ziekenhuis (nu Erasmus) deed een oproep voor proefpersonen om MINOXIDIL uit te testen. Nou, dat hebben ze geweten. De telefooncentrale van het Dijkzicht stond rood gloeiend en was voor andere gevallen niet bereikbaar. Uiteindelijk leverde de studie een succesvol resultaat op in het kader van preventie tegen verdere haaruitval. Nadeel was dat het middel zowel s’ochtends als s’avonds moest worden toegepast wat nu nog steeds wordt aangeraden.

2. Finasteride (Propecia)

Wij zijn nu weer enige jaren verder en het middel FINASTERIDE werd de “talk of the Town “ in haaruitvalkringen. Nu een pil die 1x per dag moest worden ingenomen. Veel makkelijker dus. Wel wordt er gewaarschuwd voor bijwerkingen en is het middel niet geschikt voor vrouwen vanwege de hormonale werking ervan.

3. Low Level Laser

Ik weet nog dat jaren geleden de uitvinder, David Michaels (HairMax) er mee kwam. Niet veel mensen geloofden dat Low Level Laser kon bijdragen aan een oplossing tegen haaruitval. Inmiddels is Low Level Laser door de FDA erkend en wordt het middel wereldwijd toegepast. Ook veel bekende haartransplantatie artsen werken er nu mee. Naast het voorkomen van verdere haaruitval blijkt de laser ook de individuele haren dikker te kunnen maken. Low Level Laser is er in vele toepassingen maar je kan ze onderscheiden in de navolgende toepassingen.

1/ De Kliniek Laser. Een soort droogkap met daarin 30 roterende lasers. In eerste instantie worden er 15 tot 20 behandelingen van 20 minuten gedaan in een periode van ongeveer 3 maanden.

2/ De Lasercomb voor thuisgebruik. Dit is een soort borstel met 9 ingebouwde lasers. Deze borstel dient 2 tot 3 maal per week thuis gedaan te worden gedurende 15-20 minuten. De naam is HairMax Lasercomb. Tegenwoordig zijn er ook baseball caps mee uitgerust.

4. Platelet Rich Plasma (PRP)

Als laatste deze. Door middel van bloedafname word het bloed gecentrifugeerd waarbij de groeifactoren uit het bloed worden geïsoleerd..Hierbij een studie waarbij de werkzaamheid van PRP-injecties voor haargroei werd getest tin vergelijking met een placebo. Vijfentwintig patiënten (12 mannen, 13 vrouwen) werden gerandomiseerd in 2 groepen. Elke groep ontving een reeks van 3 injecties, met tussenpozen van 4 weken, met een PRP-behandeling aan de ene kant en placebo-zoutinjecties aan de andere. Een dermatoloog beoordeelde elke patiënt 6 maanden na de eerste behandeling. Gemeten werden de resultaten van anagene haren, telogene haren, haardichtheid en terminale haardichtheid. De haardichtheid en de anagene tot telogene verhouding verbeterden aanzienlijk in de behandelingsgroep 3 maanden na aanvang en de terminale haardichtheid verbeterde significant bij de follow-up na 6 maanden.

Doorlopend gebruik

Zoals bekend is haaruitval, zeker de erfelijke haaruitval, chronisch. Dat betekent dat een tijdelijke behandeling niet werkt. Je kunt nu ook geen aspirientje innemen voor een hoofdpijn die je over 4 weken verwacht. Alle medicijnen of behandelingen tegen haaruitval dienen doorlopend gebruikt te worden. Dit betekent dat zowel Minoxidil als Finasteride dagelijks moeten worden gebruikt. Voor de kliniek laser geldt dat na de eerste starttherapie de werking onderhouden moet worden met minimaal 1 behandeling per maand. De Lasercomb moet ook doorlopend worden gebruikt maar dat kan je doen terwijl je bijvoorbeeld tv zit te kijken.

Meer informatie: https://www.haarproblemen.nl/?s=haargroeimiddelen

 

 “EN VOORTS BEN IK VAN MENING DAT DE MEESTE HAARGROEIMIDDELEN WEGGEGOOID GELD ZIJN” (Hans J. Diks)

Webmaster: Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ).  Ervarings expert. Heeft zelf  2 haartransplantaties. (1990 en 1995)

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt, toch?” (Hans J. Diks)


Deze non-profit website wordt mede mogelijke gemaakt door onze sponsors

 HAARTRANSPLANTATIE

               www.hairplusmc.nl 

                

 www.nationaalhuidcentrum.nl


       LASER THERAPIE (LLLT)

    www.hairmax.com


MICRO HAAR PIGMENTATIE (MHP)

www.beautycarenederland.nlHome

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.