Haargroeimiddelen: feiten en fabels 

Je ontkomt er bijna niet meer aan: reclames omtrent haargroeimiddelen. Helpen ze nou écht, en zo ja, welke haargroeimiddelen doen wat ze beloven? Het is voor een ‘leek’ lastig om het onderscheid te maken, zeker omdat we overladen worden met reclames die eenzelfde boodschap hebben: koop dit haargroeimiddel, en ontdek hoe jouw haar behouden blijft. Ook Haarproblemen.nl heeft dit onderzocht. We vertellen je graag de bekende feiten en fabels omtrent haargroeimiddelen voor mannen en vrouwen. 

Helpen haargroeimiddelen? 

De term ‘haargroeimiddel’ is in de praktijk ongelukkig gekozen. In vrijwel alle gevallen gaat het haar hierdoor niet sneller groeien, maar remt het in de praktijk vooral het proces van haaruitval. Ook vertraagt het de veroudering van het haar. Slechts bij uitzondering zullen haargroeimiddelen zorgen voor een directe groei van haar en de haardos. Twijfel je over het gebruik van haargroeimiddelen, dan is het belangrijk om goed te letten op de wetenschappelijke onderbouwing. Producenten van de middelen die haargroei beloven, moeten een wetenschappelijke onderbouwing laten registreren. 

Fabels over haargroeimiddelen 

Er doen allerlei verhalen de ronde over de functie van een haargroeimiddel en het effect op je eigen haardos. Wat klopt wel, en wat niet? De meeste mensen zullen dit simpelweg niet weten, en laten zich in hun urgentie om haargroei te stimuleren leiden door mooie verhalen. Wat zijn de bekende fabels over haargroeimiddelen?

Haargroei pillen helpen je haar groeien

Niacine, biotine en vitamine C zijn van essentieel belang voor de haargroei. Haargroei pillen die beweren over hoge waarden van voorgenoemde vitaminen te beschikken, zorgen er echter niet voor dat het haar weer terug groeit op plekken waar haar eerder is verdwenen. Haaruitval heeft tot gevolg dat haarzakjes uit de hoofdhuid verdwijnen, en deze groeien in de praktijk zelden tot nooit meer terug. Wel kunnen haargroei pillen ervoor zorgen dat haaruitval beperkt blijft. 

Voedingssupplementen bevorderen haargroei  

Aansluitend op bovenstaande bewering, zorgen ook voedingssupplementen er niet voor dat haargroei wordt bevorderd. Tuurlijk, supplementen met daarin veel vitaminen zullen je haar krachtiger, vitaler en gezonder houden, maar ze zorgen niet voor een uitbreiding van de oorspronkelijke haardos. Iets waar veel mensen wel naar op zoek zijn.

Voeding heeft effect op het haar 

In hoeverre is jouw voedingspatroon van belang met betrekking tot haargroei? Nou, meer dan je denkt. Dat wil zeggen: het voedingspatroon heeft invloed op de vitaliteit en de kracht van ons haar. Overigens heeft het voedingspatroon invloed op de algehele staat van het lichaam. Groei vindt plaats van binnenuit, en dus is het feitelijk kloppend dat het voedingspatroon invloed heeft op haargroei. Ook haaruitval wordt dus afgeremd wanneer we gezond en gebalanceerd eten en drinken. 

Haargroei stimuleren 

Ons advies: let goed op voordat je haargroeimiddelen koopt. Veel van deze middelen stimuleren wel de haargroei, maar zorgen niet voor extra haargroei. Dat klinkt misschien verwarrend, maar is in de essentie logisch. Beschik je nu nog over een gezonde en volle haardos, en wil je uitvallend haar zoveel mogelijk beperken? Zorg voor een gebalanceerd voedingspatroon en gezonde leefstijl. De extra middelen ter stimulans van haargroei dienen slechts als aanvulling.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.