Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haargroeimiddelen

Haargroeimiddelen, hoe je gesjoemel kunt herkennen. Deel 1

Haargroeimiddelen, hoe je gesjoemel kunt herkennen. Deel 1 

 logo_haarproblemen

Haargroeimiddelen

Tik eens bij Google het woord “haargroeimiddelen” in en je zal zien dat er meer dan 28.000 resultaten te voorschijn komen. Hoe kan dat als er maar twee door de medische autoriteiten (FDA en EMA) erkende geneesmiddelen zijn, namelijk Minoxidil en Finasteride. Daarnaast heeft de FDA ook nog de zogenaamde Low Level Laser therapie (LLLT) toegelaten.

Laat je niet in de maling nemen met haargroeimiddelen

Het verschil tussen de medisch erkende middelen en de andere haargroeimiddelen zit in het type goedkeuring. Bij een medische erkenning moeten ook resultaten worden getoond. Alle andere haargroeimiddelen zijn alleen maar cosmetisch toegelaten (warenwet). De enige voorwaarde voor toelating is dat het middel veilig is. Resultaten worden niet verlangd.

Waarom nog steeds sjoemelproducten?

Reeds in 2003 schreef de consumentenbond over haargroeimiddelen die niet werkten. Een aantal daarvan zijn nog steeds op de markt. Hoe dat kan? Ten eerste vergeten we snel en ten tweede komen er steeds nieuwe mensen op de markt met een beginnende haaruitval.

Hoe kan je twijfelachtige haargroeimiddelen herkennen?

We weten inmiddels dat het DHT (Dihydrotestosteron) verantwoordelijk is voor veel haaruitval en zeker bij de erfelijke haaruitval. Een werkend middel moet dus in ieder geval invloed hebben op het DHT.

Niet werkende of twijfelachtige producten moeten het hebben van een grote marketing campagne met testimonials van tevreden klanten. Als je dan vraagt naar meer informatie over die klanten wordt je afgescheept met de mededeling dat dit in verband met privacy regels niet mogelijk is.

Ik ben er van overtuigd dat als ik een watertje aanlengt met een medisch luchtje er op de 100 gebruikers minsten 5 gebruikers zijn die beweren dat het heeft geholpen.

Gegroet, Hans J. Diks

 

Hans J. Diks

Hans J. Diks

Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy)

 

 

 

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.