Haargroeimiddelen, Deel 2

logo_haarproblemen

Zijn alle haargroeimiddelen dan waardeloos?

Omdat haaruitval een emotioneel onderwerp is vallen veel mensen met haarverlies ten prooi aan haargroeimiddelen waarvan de werking op zijn minst twijfelachtig is. Gelukkig is dat niet altijd het geval. Er zijn wel degelijk haargroeimiddelen die medisch bewezen zijn en resultaten boeken. Niet bij iedereen natuurlijk maar dat heb je met alle medicijnen. Wat bij de een wel werkt hoeft bij een ander niet te werken. Als een product medisch erkend is kan je dat vaststellen als de goedkeuring van de gezondheids autoriteiten is verkregen. Voor de USA is dat de FDA(Federal Drug Authority). Voor Europa is dat de EMA (European Medicines Authority)

Wat wel belangrijk is dat je een realistische verwachting hebt

We weten dat de belangrijkste oorzaak van onze haaruitval is gelegen in het DHT (Di Hydro Testosteron). Dat wetende kan je al veel sjoemel haargroeimiddelen herkennen. Medisch erkende producten zoals Minoxidil en Finasteride zullen je niet de haargroei teruggeven van vroeger. Het meeste wat je mag verwachten is dat de haaruitval niet meer verder gaat. Soms, als je geluk hebt, komt er ook weer haar bij maar nooit meer zoveel als je verloren hebt.

Het belang van vroeg beginnen

Het is belangrijk dat als je haar dunner begint te worden je zo snel mogelijk met de genoemde haargroeimiddelen begint. Voorkomen is beter dan genezen. Van groot belang is ook de discipline in het gebruik.. Even een paar dagen overslaan is er niet bij. Ook mag je niet te snel resultaat verwachten. De haaruitval is ook niet in een paar dagen gekomen. Geduld is een schone zaak.  Het haar groeit in 3 fasen (groei-uitval-rust en dan weer groei). Daarom zal ook enig resultaat geleidelijk zichtbaar worden. Denk er ook aan dat je bij de behandeling van haaruitval daarop gefocust bent. Je wil eigenlijk jouw haar weer zien groeien.

Welke haargroeimiddelen moet je vermijden 

Sommige haargroeimiddelen vallen in het zogenaamde grijs gebied. Ze mogen dan niet medisch erkend zijn maar er zijn toch producten die een zekere werking claimen en die door de gebruikers worden aanbevolen. Kijk maar eens rond op www.haarweb.nl . Ik heb ook een video bijgesloten van Dr. Robert Jones uit de USA.  https://www.drrobertjones.com/galleries/hair-loss-treatment-videos/

Gegroet, Hans J. Diks

Hans J. Diks

Hans J. Diks,  HJD)

Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy)

 

 


 logo_haarproblemen

Haargroeimiddelen, Deel 1

Tik eens bij Google het woord “haargroeimiddelen” in en je zal zien dat er meer dan 28.000 resultaten te voorschijn komen. Hoe kan dat als er maar twee door de medische autoriteiten (FDA en EMA) erkende geneesmiddelen zijn, namelijk Minoxidil en Finasteride. Daarnaast heeft de FDA ook nog de zogenaamde Low Level Laser therapie (LLLT) toegelaten.

Laat je niet in de maling nemen met haargroeimiddelen

Het verschil tussen de medisch erkende middelen en de andere haargroeimiddelen zit in het type goedkeuring. Bij een medische erkenning moeten ook resultaten worden getoond. Alle andere haargroeimiddelen zijn alleen maar cosmetisch toegelaten (warenwet). De enige voorwaarde voor toelating is dat het middel veilig is. Resultaten worden niet verlangd.

Waarom nog steeds sjoemelproducten?

Reeds in 2003 schreef de consumentenbond over haargroeimiddelen die niet werkten. Een aantal daarvan zijn nog steeds op de markt. Hoe dat kan? Ten eerste vergeten we snel en ten tweede komen er steeds nieuwe mensen op de markt met een beginnende haaruitval.

Hoe kan je twijfelachtige haargroeimiddelen herkennen?

We weten inmiddels dat het DHT (Dihydrotestosteron) verantwoordelijk is voor veel haaruitval en zeker bij de erfelijke haaruitval. Een werkend middel moet dus in ieder geval invloed hebben op het DHT.

Niet werkende of twijfelachtige producten moeten het hebben van een grote marketing campagne met testimonials van tevreden klanten. Als je dan vraagt naar meer informatie over die klanten wordt je afgescheept met de mededeling dat dit in verband met privacy regels niet mogelijk is.

Ik ben er van overtuigd dat als ik een watertje aanlengt met een medisch luchtje er op de 100 gebruikers minsten 5 gebruikers zijn die beweren dat het heeft geholpen.

Gegroet, Hans J. Diks

Hans J. Diks

Hans J. Diks,  HJD)

Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy)

Pin It on Pinterest

Share This