Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haargroeimiddelen, 6 mythen en feiten

Haargroeimiddelen, 6 mythen en feiten

  1. Mythe. Haargroeimiddelen werken.

Feit. Het woord haargroeimiddelen is al fout. Er is geen enkel middel dat haar dat is uitgevallen door erfelijke oorzaken kan terugbrengen. De enige uitzondering is als de haaruitval nog in de beginfase is. In die fase kun je vellushaar krijgen. Vellushaar is een zwakkere wollige haar die terugkomt nadat een gezonde haar is uitgevallen. Dat gebeurt in fase 1 van een erfelijke haaruitval. Als die haar vervolgens uitvalt, komt er geen haar meer terug. In fase 1 van een erfelijke haaruitval kan een erkend haargroeimiddel nog wel eens helpen. Als het haar is uitgevallen door een haarziekte kan hergroei plaatsvinden, mits je er bijtijds bij ben.

2. Mythe. Dode haarfollikels kun je weer tot leven brengen.

Feit. Bij uitgevallen haren na fase 1 is de haarfollikel dood. Dood is dood. Punt uit.

3. Mythe. Bij de zus van mijn zwager en daar weer de moeder van werkte het wel.

Feit. Dat is zogenaamd anekdotisch bewijs en wetenschappelijk waardeloos. Er zijn ook mensen die van hun zuster hebben gehoord dat de paus van zijn geloof af is gevallen, maar dat betekent niet dat het waar is.

4. Mythe. Medisch bewezen middelen werken wel.

Feit. Medisch bewezen haargroeimiddelen hebben bij ongeveer 25% van de gebruikers resultaat. En dan in de meeste gevallen gaat de haaruitval niet verder of wordt die vertraagd. Dus geen uitgevallen haar terug.

5. Mythe. Haargroei kun je versnellen met haargroeimiddelen.  

Feit. Ook dit klopt niet. Erfelijk is vastgesteld hoe snel jouw haar groeit.

6. Mythe. Gezond haar blijft altijd doorgroeien.

Feit. Tot hoever jouw haar doorgroeit, is bepaald door de lengte van de groeifase, die bij iedereen anders is. Bij Aziatische vrouwen is die soms veel langer, waardoor zij soms haarlengtes hebben van meer dan een meter. Als bij jou het haar aan het eind van de groeifase is gekomen, stopt de haargroei en gaan jouw haarfollikels in de uitvalfase.


 

Vragen?    hans@haarproblemen.nl

Gegroet, Hans J. Diks, onafhankelijk expert haarproblemen

“En bovendien ben ik van mening dat je alleen recht hebt op succes als je waarde toevoegt” (Hans J. Diks)

#HansJDiks

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.