Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haarproblemen in de zomer

Eerlijke en onafhankelijke voorlichting voor de consument

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in de kennissenkring met haarproblemen?
Ik zou het op prijs stellen als je mijn informatie dan wilt doorsturen. 
Je kan daar een ander mee helpen.

De oorzaken

Wat te doen bij problemen met betrekking tot het haar in de zomer als de zon er voor zorgt dat het haar uitgedroogd is en aanvoelt als stro. De oorzaken liggen voor de hand.

  • Geen hoofdbedekking bij het zonnen.
  • Geen hoofdbedekking tijdens het wandelen als de zon hoog aan de hemel staat.
  • Geen hoofdbedekking bij het zwemmen, speciaal bij zout en chloorwater.
Vet haar

Probeer de verleiding te weerstaan om je haar teveel te wassen. Het vet in het haar is een natuurlijke bescherming tegen uitdroging van het haar. Probeer het eens met droogshampoo.

Krullend haar

Droog haar absorbeert vocht uit de lucht (het haar is hygroscopisch). Daardoor zwelt het haar op en wordt je haar onhandelbaar. Om dit te voorkomen is het gebruik van een conditioner aan te bevelen op handdoek-droog haar. Wel even laten intrekken. Het haar kan nu minder vocht opnemen.

Droog haar van nature

Het is beter om het haar natuurlijk te laten drogen. In een warm klimaat droogt het haar toch sneller. Als je toch haarverzorgingsproducten gebruikt let er dan op dat er geen alcohol inzit. Alcohol droogt het haar uit.

Beschadigd haar

Hiervoor kan ik je de aanbevelingen van hierboven (droog haar) aanraden.

Hoofddeksels

Zorg voor een leuk hoofddeksel. Als je met vakantie bent kan je er eens helemaal uitspringen met een te gekke hoed of een exotisch geknoopte shawl. Dat voorkomt veel haarproblemen. 

Meer info: https://www.haarproblemen.nl/haarproblemen


Over Haarproblemen.nl

Haarproblemen.nl is de website van de non-profit stichting Medi-Budget. Deze stichting streeft er naar om eerlijke en onafhankelijke informatie te geven over haarproblemen met als prioriteit haaruitval en haartransplantatie. De redactie is in handen van Hans J. Diks en hij wordt bijgestaan door een adviesraad met experts op ieder gebied van haarproblemen, medisch en niet-medisch. www.haarproblemen.nl/adviesraad

Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

Ervaringsexpert 

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy) 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.