Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haarproblemen, wist je dat?

logo_haarproblemen

Eerlijk, betrouwbaar en onafhankelijk

10 zaken bij haarproblemen die je waarschijnlijk niet wist.

Over het onderwerp haarproblemen doen nogal wat mythen en halve waarheden de ronde. Vandaar dat soliede statistieken altijd welkom zijn. Hieronder kan je 10 haarzaken vinden die je waarschijnlijk niet wist.

  1. 1. 60% van de mannen kan een haartransplantatie niet ontdekken

Er was een tijd dat haartransplantaties gezien werden als een laatste en desperate oplossing voor haaruitval voor die mannen die hun haarverlies niet konden accepteren. Gezien de toenmalige techniek, rondjes huid met 10-15 haren, was een haartransplantatie al snel zichtbaar. Met de huidige techniek is de haartransplantatie volwassen geworden en is het resultaat, mits bekwaam uitgevoerd, gezond natuurlijk groeiend haar voor de rest van je leven.

2.  90% van de mannen die haaruitval hebben vinden kaalheid, in een of meer stadia van het leven, hun nummer 1 zorg.

Dit cijfer geeft aan hoe het zelfvertrouwen van een persoon onder haaruitval kan lijden. Het is makkelijk als je er zelf geen last van hebt om haaruitval als een onbelangrijk probleem te zien. Je gaat er toch niet dood aan? En dat is nu een van de problemen die personen met haaruitval overkomen. Ze worden niet serieus genomen.

3.  40% van de mannen hebben zichtbaar haarverlies rond hun 40e

Als je zelf haarverlies hebt zie je direct alle andere mannnen om je heen die daar geen last van hebben. Dat wil echter niet zeggen dat zij de dans ontspringen. Hoe ouder men wordt hoe groter de kans is op haaruitval. 85% van de mannen heeft min of meer last van haaruitval rond hun 50e.

4. 75% van de mannen denken dat haaruitval niet te voorkomen is

minWhite pills from a packet. Focus on pile in front.

Of haaruitval (definitief) valt te voorkomen is momenteel een groot topic in het debat. Op dit moment is er buiten Minoxidil en Finasteride geen medisch bewezen haargroeimiddel. En ook Minoxidil en Finasteride werken niet bij iedereen. En als er resultaat is bereikt is dat meestal het stoppen van de haaruitval. Nieuwe haren erbij? Zie dat maar als een bonus. Er is wel veel onderzoek gaande naar betere preventie middelen.

5. Je bent al 50% van je haar kwijt voordat het zichtbaar is voor de buitenwereld

Natuurlijk heb je het zelf al eerder in de gaten maar zeker de eerste tijd heb je het zelf, en dus ook niet je omgeving, in de gaten. Van belang is dus om zo snel mogelijk te proberen om met preventie verdere haaruitval te voorkomen. (zie 4)

6. 47% van personen met haaruitval willen alle spaarcentjes uitgeven om hun verloren haar terug te krijgen.

11

 

Dat ziet er uit als een ongelofelijk getal maar voor hen die door de haaruitval het zelfvertrouwen is kwijtgeraakt zal dit zien als een klein offer. Dit cijfer geeft tevens aan waarom “Haarlemmer olie” producten, producten die nooit medisch bewezen zijn, nog steeds succes hebben.

 

7. 40% van de mannen zijn niet goed geïnformeerd als het gaat om de genetische bron van hun haaruitval.

 

family_tree

Alhoewel de meeste mannen zich bewust zijn van het feit dat hun haarverlies grotendeels te wijten is aan hun genen zijn er toch velen die denken dat dit alleen te wijten is aan één kant van de familie. De wetenschap heeft echter al een tijdje geleden aangetoond dat haaruitval kan geërfd worden van beide ouders.

8. Ongeveer 10% van de totale bevolking(Mannen, vrouwen, ouderen, kinderen) heeft te lijden van haaruitval gedurende het hele leven.

Dat houdt in dat haaruitval bij mannen een groot probleem is. In een of ander stadium van het leven is iedere man op zoek naar een oplossing voor zijn probleem. Zegt iemand dat zijn kaalheid voor hem geen probleem is ga dan even met hem een aantal jaren terug, toe hij nog een jongeman was. Toen was het waarschijnlijk wel een probleem.

9. De haaruitval bij mannen geeft veelal ook aan in welke fase ze van hun leven zijn

Dat houdt in dat 20% last heeft van haaruitval rond het 20e levensjaar. 30% rond het 30e jaar, 40% rond het 40e jaar en zo verder. (zie ook: https://www.haarproblemen.nl/category/haaruitval/haaruitval-mannen/)

10. Haaruitval overkomt ongeveer 50% van alle vrouwen.

 

5. Al.Universalis

Haaruitval is niet iets dat alleen mannen overkomt. Bij vrouwen wordt het haar meestal dunner. Ook een erfelijke haaruitval kan voorkomen. (zie:https://www.haarproblemen.nl/category/haaruitval/haaruitval-vrouwen/)

 

Door: Hans J.Diks

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt” (Diksy) 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.