Haarrtransplantatie, 8 mythen en 8 x de waarheid

Virusvrij. www.avast.com

https://www.haarproblemen.nl/privacy-en-veiligheidsbeleid/

Eerlijk, onafhankelijk, betrouwbaar

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in de kennissenkring met haarproblemen?

Ik zou het op prijs stellen als je mijn informatie dan wilt doorsturen. Je kan daar een ander mee helpen.


De haartransplantaties van tegenwoordig kunnen er heel natuurlijk uitzien. Ik zelf heb 2 haartransplantaties gehad (1995) en iedereen aan wie ik het vertel zegt dat dat totaal onzichtbaar is. Ik heb dan ook het voordeel dat ik behandeld ben door een heel ervaren arts (Dr. Daniel Llorens) met een perfect ingespeeld team van assistenten. Helaas kan ik hem niet meer aanbevelen omdat hij enige jaren geleden overleden is.

Haartransplantatie is een commerciële bedrijfstak geworden. Ik volg de reclame dan ook nauwlettend. Jammer genoeg kom ik nog haartransplantatie mythen tegen die op zijn minst de waarheid in min of meerdere mate verhullen

1. Haartransplantatie gaat levenslang mee. Gelukkig geldt dit voor de meeste haartransplantaties maar het kan zijn dat het haar toch nog wat dunne wordt met het stijgen der jaren. Ook zie ik nog wel eens dat een cliënt / patiënt na enige tijd ontevreden wordt. Dat is dan niet het gevolg van een haartransplantatie maar dat de haartransplantatie werd uitgevoerd tussen nog bestaande haren. Die haren zijn dus nog steeds erfelijk belast en vallen uit zodra moeder natuur dat tijd vind worden. Ook ziekten kunnen bijdragen aan het verminderen of wegvallen van de getransplanteerde haren. Dat komt gelukkig niet vaak voor. De meeste haartransplantaties gaan levenslang mee.

2. Een behandeling is genoeg. Als de haartransplantatie wordt uitgevoerd terwijl nog niet alle erfelijk onbelaste haren zijn uitgevallen kan het mogelijk zijn dat er nog een behandeling nodig is om hetzelfde resultaat te behouden als na de eerste haartransplantatie. In principe stopt een erfelijke haaruitval nooit, Het gaat net zolang door tot het eindpunt is bereikt met het zogenaamde erfelijk onbelaste kransje.

In 10 seconden naar de informatie die jij zoekt op:
https://www.haarproblemen.nl/haarproblemen-informatie-zoeken-2/

3. Een haartransplantatie slaagt altijd. Dat is helemaal afhankelijk

 • van:de cliënt / patiënt, dichtheid en grootte donorgebied, wel/niet roker.
 • De ervaring van de behandelend arts
 • De ervaring van zijn medisch team
 • De nabehandeing

En dan is er ook nog te X factor. Alle bovenstaande zaken zijn prima in orde en dan toch nog is het resultaat niet bevredigend. Waarom?????????

4. Een haartransplantatie is in 1 dag gepiept. In principe duurt een haartransplantatie niet meer dan 1 dag maar daarna is het nog niet gedaan. Een en ander moet ook nog genezen en dat kan een paar dagen duren. Het kan bijvoorbeeld zij dat het voorhoofd is gezwollen tot aan blauwe ogen toe. Niet iedereen kan daarmee voor de dag komen. Ook kan gesteld worden dat FUE haartransplantatie sneller genezen zijn dan de FUT methode. Wel is het zo dat met de FUE methode het nog aanwezige hoofdhaar meestal geschoren wordt. Ook een reden om even thuis te blijven.

Voor een gratis digitaal consult met Hans J. Diks: ga je naar:
https://www.haarproblemen.nl/gratis-digitaal-spreekuur-hans-j-diks/

5. Een haartransplantatie kan altijd. Natuurlijk niet. Er zijn gevallen dat een haartransplantatie niet mogelijk is zoals bijvoorbeeld bij bepaalde ziektes, niet genoeg donorhaar en soms is de structuur van het haar iemand ongeschikt voor een haartransplantatie. 

6. Een haartransplantatie geeft geen complicaties. Haartransplantaties zijn over het algemeen veilig Maar na de behandeling kunnen zich  zwellingen van het voorhoofd voordoen. . (zie ook 4)  De genezing van een FUE haartransplantatie gaat over het algemeen sneller dan bij een FUT haartransplantatie. Dat wil niet zeggen dat een FUE haartransplantatie beter is dan een FUT haartransplantatie. Er zijn gevallen dat een FUT beter is dan een FUE haartransplantatie. Ook kan het kan voorkomen dar er een pijnlijk gevoel in bepaalde zenuwen wordt gevoeld die bij de behandeling zijn geraakt. Dit is meestal een kwestie van tijd voordat dit verdwijnt. Denk er aan dat een haartransplantatie chirurgie is ondanks het feit dat veel klinieken, voor marketing doeleinden, een haartransplantatie een behandeling noemen. 

Voor een eerlijk en onafhankelijk privé consult met Hans J. Diks ga je naar

https://www.haarproblemen.nl/8513-2/

7. Haar, weer net zo dik als vroeger. Wat ik ook wel eens in advertenties zie “Weer een volle bos met haar“. Eventjes nadenken. Een haartransplantatie verplaats haar uit het donorgebied (achterhoofd) naar het bovenhoofd. Een haartransplantatie maakt dus geen haren. Laten we voor het gemak even stellen dat 50% van de donorharen worden verplaatst. Dan wordt het donorgebied dus voor de helft dunner. Die 50% die op het bovenhoofd wordt geplaatst kan natuurlijk nooit de hoeveelheid haar van vroeger die 100% was, vervangen. Capice? Wat wel meetelt is dat een ervaren chirurg de aanwezige haren zo kan verdelen dat het meer lijkt is dan het op eerste gezicht is. 

8. Iedereen is tevreden na een haartransplantatieNee natuurlijk niet. Veel is afhankelijk  van de navolgende zaken.

 • Zie ook 1. Het uitvallen van nog aanwezige erfelijk belaste haren
 • Een te groot verwachtingspatroon
 • Teveel beloofd door de kliniek
 • Veel beschadigde grafts in de behandeling daarvan voor de plaatsing
 • Een slechte genezing door bijvoorbeeld stug doorroken na de haartransplantatie.
 • En zo kunnen er meer oorzaken zijn die bepalen of de behandeling tegenvalt.

Wel is het gelukkig zo dat als aan de voorwaarden voor een geslaagde behandeling wordt voldaan de resultaten zijn zoals je mag verwachten. Als je dan aan mij vraagt wat de beste kliniek is raadt ik je aan om de navolgende link te bekijken: https://www.haarproblemen.nl/haartransplantatie-wat-is-de-beste-kliniek/. 


::

Door: Hans J. Diks

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt, toch?”(Diksy)


Deze non-profit website wordt mogelijk gemaakt door onze sponsors

Voor sponsors: Artikelen van Hans J. Diks mogen gratis worden overgenomen mits o.v.v. BRON:   www.haarproblemen.nl

Info over sponsoring: https://www.haarproblemen.nl/sponsor-worden/ (nog 5 plaatsen vrij)

HAARTRANSPLANTATIE

www.nationaalhuidcentrum.nl

————————————–

HAARWERKEN

—————————————–

MICRO HAIR PIGMENTATION

www.beautycarenederland.nl

——————————–

LOW LEVEL LASER THERAPY

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

0
YOUR CART
 • No products in the cart.