Haartransplantatie. De dokter als zakenman

Even een stapje terug met mij als directeur van de eerste haartransplantatie in Nederland. (1980) Dit na een gedegen opleiding in Engeland. De eerste arts was dan ook een Engelsman, Dr. Peter Riley, die al veel ervaring had met haartransplantaties. Hij was ook verantwoordelijk voor het opleiden van Nederlandse artsen.

Hoe ging het verder

De vraag naar haartransplantaties steeg, dit mede door steeds betere technieken. Daardoor kwamen er ook meer klinieken voor haartransplantaties. Nederlandse artsen die daar werkten zagen dan ook de mogelijkheden om zelf een kliniek te beginnen. De investeringskosten voor zo,n kliniek zijn voor een arts best betaalbaar.

Wat is dan het probleem

Er zijn nu meer dan 30 klinieken waar je voor een haartransplantatie terecht kan.  Daardoor is de concurrentie enorm toegenomen. Jammer genoeg is dat terug te zien in de advertenties voor haartransplantaties. Ik zie regelmatig kreten zo als:

  • Weer een volle bos haar
  • Geen littekens
  •  Pijnloos
  • Direct weer aan het werk
  • Etc, etc.

Dat zijn kreten die niet waar kunnen worden gemaakt. Uiteraard doen niet alle klinieken mee aan die wedloop maar in sommige gevallen  wordt de dokter toch meer zakenman dan arts.

Meer info: https://www.haarproblemen.nl/?s=haartransplantatie


Voor een gratis digitaal consult met Hans J. Diks ga je naar

: https://www.haarproblemen.nl/gratis-digitaal-spreekuur-hans-j-diks/

Voor een persoonlijk  en onafhankelijk privé consult met Hans J. Diks ga je naar: 

https://www.haarproblemen.nl/8513-2/

In 10 seconden naar de informatie die jij zoekt op:

https://www.haarproblemen.nl/haarproblemen-informatie-zoeken-2/